Szépek, fiatalok és sikeresek, ők a kötélugrók

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2015. november 22., vasárnap •
Nagyon jó hangulatban zajlott a Szombathelyi Kötélugró Klub által rendezett páros kötélugró nemzetközi verseny. A legjobbak között igen kiélezett versenyt és több szombathelyi párost is a dobogón láthatott a kilátogató közönség. A Sugár úti kiscsarnokban jártunk.
Szépek, fiatalok és sikeresek, ők a kötélugrók

A Volvo Alpok Autó Szombathely támogatásával megint színvonalas versenyt tudhat maga mögött a Szombathelyi Kötélugró Klub két vezetője, a Bánhegyi Attila-Füle Magdolna páros.

Az ezúttal is látványos sporteseményen a mini (7 évesek) korcsoporttól egészen a felnőttekig (18+) hat korosztályban, összesen ötvenegy páros mérhette össze tudását. 
A kisebbek (mini és a 2 gyermek korosztályban) 2 gyorsasági számban, fél perc futásban és fél perc duplázásban versenyeztek. 

A legkisebbeknél (2008-2009-es születésűeknél) a Nagy Lotti-Baumgartner Luca (Szombathely) páros, a II-es korcsoportban (a 2005-2007-es születésűeknél) Szabó Laura-Vajda Luca (Győr) duó, míg a III. korcsoportban (a 2003-2004-ben születettek között) a Bakó Lili-Gyurkó Flóra 8Szombathely) kettős diadalmaskodott.  

Az idősebbeknél a fél perces gyorsasági szám után 3 perces állóképességi gyakorlat következett. Itt másfél-másfél percig az egyik, illetve a másik versenyző futott. Emellett minden páros egy szabadon választott gyakorlatot is bemutathatott. 

A páros kötélugró versenyen a szombathelyi Kötélugró Klub legjobbjai esélyesként léptek a nagyérdemű elé, és nem is okoztak csalódást. A magyarok mellett a cseh fiatalok is versenybe szálltak és velük együtt nagyon jó hangulatban telt a szombat délután.

A IV. korcsoportban (a 2001-2002-es születésűeknél) a Varga Flóra-Gyurkó Flavia (Szombathely) páros nyert. 

A ,,nagyoknál” (a 2000-2001-ben születetteknél) igen kiélezett versenynek lehettünk szemtanúi. A legjobbak között két szombathelyi páros is a dobogóra állhatott. A győztes a Komlósi Kata-Tóth Hanga páros lett, míg a Nagy Lola-Simon Tira páros a harmadik helyet szerezte meg. 

A VI. korcsoportban (a 2000 előtt születetteknél) szintén a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői, a Kiss Bianka-Németh Dorka futott be az első helyre. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére