Óvodafejlesztés: Szentkirályi álom vált valóra

szróbert-HCs • 2014. szeptember 25., csütörtök •
A szentkirályi városrészben található Játéksziget óvoda a Nyugat-Dunántúli Operatív Program (NDOP) keretében egy 120 millió forintos óvoda fejlesztési pályázatnak köszönhetően újult meg. A Győzelem utcai intézményben - Puskás Tivadar polgármester, Molnár Miklós alpolgármester, több önkormányzati képviselő, illetve a kivitelező, a helyi polgári kör, a sportkör és a polgárőrség képviselői, valamint az óvodavezetők jelenlétében - elhangzott, hogy a fejlesztéssel a szentkirályiak régi álma vált valóra.
Óvodafejlesztés: Szentkirályi álom vált valóra

Régen várt pillanat a mai nap óvodánk életében, a 120 millió forintos beruházás részeként egy új csoportszobát alakítottunk ki óvodánkban, emellett akadálymentesítettük az épületet, létrehoztunk egy-egy fejlesztő- logopédiai-, valamint orvosi-, torna- és különszobát is. A munkák március elején kezdődtek. A bővítésnek köszönhetően szeptember 1-jétől már 120 fővel 5 csoporttal indult neki az idei nevelési évnek az óvoda – tudtuk meg az ünnepségen köszöntőt mondó Fodor Imrénétől, az intézmény vezetőjétől.

Ezt követően Fekete Szabolcs Benedek plébános megáldotta az óvodát, majd az ovisok nagy sikert arató köszöntő műsora, ezután pedig Puskás Tivadar polgármester beszéde következett.
Hálátlan feladat ilyen nagyszerű gyermekműsor után beszédet mondani, mégis nagyon örülök, hogy 120 millió forintból sikerült az óvodát ilyen széppé tenni. Úgy gondolom, hogy nemcsak a belső átalakításokkal, de a játszótér bővítésével is sokat gazdagodott az óvoda és a városrész - hangsúlyozta Puskás Tivadar.  

Ezt követően a polgármester megköszönte az óvoda munkatársainak, és a kivitelezőnek a rengeteg munkát, a szülőknek pedig a türelmet.  

A körzet önkormányzati képviselője, Sági József azt hangoztatta, hogy az óvodabővítéssel, modernizációval nagyon régi álma valósult meg a szentkirályiaknak. 
Ma már jó élni Szentkirályon - tette hozzá Sági József, aki azt ígérte, hogy a választások után kikérik a helyiek véleményét, és igény esetén újra működhet alsó tagozatos általános iskola Szentkirályon.
Az ünnepség végén a nemzeti színű szalagot átvágva - az új bejáratnál - avatták fel a Játéksziget óvodát. 
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére