Szent Márton-kártya: nem kell hozzá a lakcímkártya!

szróbert • 2014. július 22., kedd •
Az önkormányzat rendelete szerint a Szent Márton-kártya használata során a szombathelyi lakosoknak nem kell a lakcímkártyájukat bemutatni. Elegendő, ha valamilyen fényképes okmánnyal (személyi igazolvány, vezetői engedély, útlevél) igazolják magukat - áll Szombathely Megyei Jogú Város július 22-én kiadott közleményében.
Szent Márton-kártya: nem kell hozzá a lakcímkártya!

Egy július 22-i sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva a szombathelyi önkormányzat illetékesei az alábbiakat közlik:

- a Savaria mozi nem a kártya bevezetésekor, hanem egy hónappal korábban, június 1-én emelte a mozijegy árát,
- a kártya gyártása a költségvetésben előirányzott 8,5 millió forinttal ellentétben 6,5 millió forintba került,
- a kártya kézbesítésére 5,1 millió forintot fordított az önkormányzat. A kézbesítést túlnyomó többségben a hivatal dolgozói végezték, akik ezért fizetést kaptak. Volt, aki két körzet kézbesítését is vállalta,

- A Haladás hazai mérkőzésein a Szent Márton-kártya használata miatt nem lesz torlódás, hiszen a szombathelyi nézők az elővételben megváltott bérletekre, jegyekre kapnak kedvezményt.

Szombathely lakóinak nagy többsége, több mint 67 ezer lakos már megkapta a Szent Márton-kártyáját. Aki még nem vette át, az a Polgármesteri Hivatalban, ügyfélszolgálati időben hozzájuthat a kártyájához. 
A Szent Márton-kártyát a bevezetése óta már csaknem 10 000 szombathelyi használta. Az első három hét alatt legtöbben a Tófürdőben és a Fedett Uszodában vásároltak kártyával kedvezményes áron belépőjegyet.

 

közösség

további frisss

lap tetejére