Szél és jégeső?! - Elsőfokú riasztás Vas megyében!

SzR-met.hu/24.hu • 2017. május 21., vasárnap •
Vas mellett Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém és Somogy megyére is érvényes az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott ,,aktuális és néhány órán belül bekövetkező veszélyes időjárási jelenségek" miatt kiadott riasztás.
Szél és jégeső?! - Elsőfokú riasztás Vas megyében!

Az OMSZ riasztása mellett figyelmeztető előrejelzés is érvényben van, e szerint a Dunántúlon az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések 60-70 km/óra, a Balatonnál 80 km/óra körül alakulnak - írja a 24.hu, amely azt is hozzáteszi, hogy.a szél estére fokozatosan veszít erejéből, kora este az ország keleti felén, illetve a Duna vonala környékén, jobb eséllyel főként az Alföld középső tájain, Duna-Tisza közén, Dél-Alföldön várhatók elszórtan zivatarok.A zivatarokat 50-80 km/h-s szél, néhol 20 mm-t meghaladó csapadék, jégeső kísérheti.

Vasárnap egyébként a reggeli, kora délelőtti órákban a Dunántúl nyugati és déli részén is felszakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Ezt követően a hosszabb-rövidebb napos időszakok között erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből délutántól a Dunántúlon néhol, keletebbre szórványosan várható zápor, zivatar.

Az északi szelet nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon, illetve zivatarok környezetében többfelé viharos lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, főként a középső és a keleti területeken alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet napközben még erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

közösség

további frisss

lap tetejére