Száznál is több zsák szemetet szedtek az önkéntesek a Gellért-hegyen

Frisss - fotók: Kalmár Krisztián, Önkéntes környezettisztítók, Hulladekvadasz.hu, Solti Attila • 2017. június 10., szombat •
Az esemény főszervezőjeként vett részt Trembóczki Gábor, aki a szombathelyi önkéntesek élére állva a vasi megyeszékhelyet is tisztogatja.
Száznál is több zsák szemetet szedtek az önkéntesek a Gellért-hegyen

Egyetlen bolygónk van - sokan ezt elfelejtik. Ez is motiválta Trembóczki Gábort, amikor eleinte egyedül szűk környezetét varázsolta szebbé azzal, hogy Szombathelyen a szemetesek mellé dobott hulladékokat összeszedte. A kezdeményezéséhez azóta többen is csatlakoztak és a Facebookon még csoportot is szerveztek, hogy minél nagyobb figyelmet kapjon az akciójuk. Ennek eredményeképp Szombathely több parkját, lakótelepét is megtisztították az önkéntesek. Egy három napos akció keretében pedig a Parkerdőt is megszépítették és több száz kilogramm szeméttől szabadították meg.

Gábor a szívén viseli bolygónk sorsát - talán mindenki követhetné a példáját

Trembóczki Gábor ezúttal a fővárosi önkéntesekkel fogott össze, hogy a Gellért-hegynél is hasonló eredményt érjenek el. Szomorú, de a fővárosban sem tapasztalhattak mást, hiszen mindenhol halomban állt a szemét. Pedig a turisták kedvelt célpontja a hegy, hiszen a Duna felé néző sziklafal tetejéről varázslatos panoráma tárul a kirándulók szeme elé.

Az Önkéntes környezettisztítók, valamint Rácz Tímea és Trembóczki Gábor szervezésében közel százan segítették megtisztítani a Gellért-hegyet. Az akciónak külön apropója is volt, hiszen a műanyag palackokon található kupakokat külön gyűjtötték, hogy a beteg gyermekek kezeléseit ezzel támogassák.

 

 

 

 

 

 

 

Szervezők: Önkéntes környezettisztítók, Trembóczki Gábor, Rácz Tímea
Az esemény médiapartnere: Hulladekvadasz.hu

közösség

további frisss

lap tetejére