Szarka Zoltán halálának évfordulóján új síremléket szenteltek fel

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 18., kedd •
Rengetegen érkeztek a herényi temetőbe, hogy megemlékezzenek a legendás olimpiai bajnok labdarúgóról.
Szarka Zoltán halálának évfordulóján új síremléket szenteltek fel

Pontosan egy éve történt, hogy Szarka Zoltán elhunyt. Az olimpiai bajnok, válogatott kapus mindene volt a Haladás. Kétszáznál is több mérkőzést játszott a zöld-fehérek színeiben, a profi karrierjét követően pedig edzőként segítette a fiatalok pályafutását. Olyan nagynevű tehetségek pallérozódtak a keze alatt, mint Király Gábor, Németh Gábor vagy épp Rózsa Dániel.

Kedd délelőtt rengeteg ember érkezett a herényi temetőbe, hogy Szarka Zoltánra emlékezzen. Az új síremléknél több sportoló, városvezető is lerótta kegyeletét.

Emlékező beszédet mondott dr. Puskás Tivadar polgármester is, aki megemlítette, hogy nagyon hálás a sorsnak, hogy ő adhatta át Szombathely díszpolgára címet az egykori kapusnak. Elmondta továbbá, hogy Szarka Zoltán egy olyan példakép, akire mindenki felnéz. A fiatalok és idősek egyaránt szerették és tisztelték, nem véletlen, hogy két várostól - Szombathelytől és Répcelaktól - is díszpolgári címet kapott.

A beszédet követően Molnár Szabolcs, a Krisztus Király Plébánia vezetője, kerületi esperes szentelte meg az új síremléket.

közösség

további frisss

lap tetejére