Szánkótartás a stégen, szánkóhúzás a hóban

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 21., szombat •
Szombaton a Műjégpályán nem a fakutyázás, hanem az erő és az ügyesség játssza majd a főszerepet. Erős embereket láthatunk hóban, fagyban.
Szánkótartás a stégen, szánkóhúzás a hóban

Négy versenyszámban mérik össze erőiket amatőr erős emberek a Műjégpályán, illetve annak közvetlen környezetében. 
Hóban kell majd húzni a szánkót, mely emberek súlyával, mintegy 300 kg-mal lesz megterhelve, aztán jégen kell egy kb. 150 kg-os speciális eszközt elcipelni mintegy 15 méterre, majd visszafelé már egy 80 kg-os gyakorló bábuval kell jönni.

A harmadik próba során a jégen kell majd óriás súlyzót a fej fölé emelni, és az lesz a legügyesebb, aki 1 perc alatt a legtöbbször képes ezt végrehajtani. Ezután átmegyünk a szomszédban található közkedvelt vendéglátóhely stégjéhez, ahol szánkótartás lesz a feladat. Az alkarral kell minél tovább megtartani a kb. 25-30 kg-os ródlit – tájékoztatta a négy próbáról honlapunkat Gadó András főszervező, akitől azt is megtudtuk, hogy tavaly nyolcan indultak az akkor még vetélkedőnek nevezett kupán, idén viszont amatőr tehetségkutató versenynek minősítette a sporteseményt a Magyar Erősember Szövetség. 

A szombati téli versenyen - amely egyébként igazi kuriózum a szakági szövetség szervezésében - az előzetes nevezések alapján 10, mindenre elszánt 18-40 év közötti szlovák, román és magyar versenyző indul. 

A II. Orange Mobil Strong Iceman Kupa szombaton 15 órakor kezdődik a Műjégpályán.

 

közösség

további frisss

lap tetejére