Száguldás-Fiesta szerelem: Eger és Miskolc után Szombathelyen is Herczigék győztek

Szita Róbert és Tóth Arnold tudósítása • 2016. május 22., vasárnap •
Több kisebb versenybaleset után, mintegy másfél órás csúszással, vasárnap késő délután véget ért a 12. gyorsasági szakasz, így kialakult a befutó sorrendje az idei Iseum Rallyen. Az R5-ös Ford Fiestával versenyző Herczig Norbert – Bacigal Igor páros idén sem talált legyőzőre.
Száguldás-Fiesta szerelem: Eger és Miskolc után Szombathelyen is Herczigék győztek

Az 1. nap után az összetett verseny (4 gyorsasági szakaszt követően) állása az alábbiak szerint alakult: 
1. Hadik András – Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 
2. Herczig Norbert – Bacigal Igor (Skoda Fabia R5) 17,4 másodperc hátránnyal 
3. Ollé Sándor – Czakó-Budai Annamária (Ford Fiesta S2000) 24,5 másodperces hátránnyal. 

A vasárnapi szakaszok krónikájához tartozik, hogy a mai első, összességében az 5. szakaszt, melyet Szeleste környékén rendeztek a címvédő Herczigék nyerték az összetettben élen álló Hadikék előtt. Aztán jött a 6. szakasz, a Rallye-katlanban, ezen is Herczigék voltak a leggyorsabbak, ez alkalommal a Trencsényi-Verba páros lett a második, Hadikék ,,csak” a 6. helyen zártak. 

A 7. gyorsaságit is Herczigék hozták az első helyen, az ifjabb Tóth-Szőke páros előtt. Ez azonban még mindig azt jelentette, hogy 7 másodperc előnnyel a Hadik-Kertész páros vezetett. 
A 8. szakaszon újfent a Herczig-Bacigal győzött a Hadik-Kertész duó előtt. Az összetettben így már ,,csak” 2,1 másodperc lett a különbség az élen állók között, ekkor a Balogh-Holczer páros volt a harmadik 56,6 másodperc hátránnyal, a 4. helyen az ifjabb Tóth János-Szőke Tamás páros állt 1 perc 6,4 másodperccel lemaradva. 
A 9. szakaszt ismételten a Herczig-Bacigal kettős nyerte a Vincze-Kuti duó előtt. Ezzel az összetett állása megváltozott, újra Herczigék állnak az élen, a Hadik-Kertész 4,6, a 3. helyen a Balogh-Holczer, 1.01.1. 
A 10. szakasz során Herczigék még egyet rátettek a lapátra, még jobban elhúztak, a Rallye-katlanban 3,2 másodperc fölénnyel nyerték az etápot, a 2. helyen az Ollé-Czakó-Budai, a 3. helyen pedig a Hadik-Kertész duó végzett. A címvédők előnye ezzel 8,5 másodpercre nőtt Hadikék előtt. 
A 11. szakaszra újra Szelestére távozott a  mezőny, és itt megint a Herczig-Baczigal páros volt a leggyorsabb, ez alkalommal 3,6 másodpercet vertek a 2. helyezett Hadik-Kertész duóra. Az összetettben az előny így 12,1 másodpercre nőtt. 
Az utolsó, 12. gyorsasági szakaszt Csepreg és Horvátzsidány között rendezték. Ezt szintén a Herczig-Bacigal páros nyerte, a Vincze-Kuti kettős 1,5 másodperccel lett a 2. helyezett, a 3. a Velenczei-Farnadi duó lett.

Az összetett végeredményét az Iseum előtt vasárnap délután megrendezett célceremónia alkalmával hirdették ki.  
1. Herczig-Bacigal (Skoda Fabia R5)
2. Hadik-Kertész (Ford Fiesta R5) 16 másodperces hátránnyal.
3. Balogh-Holczer (Mitsubishi Lancer EVO9), 1.22,3 hátránnyal.

A célban Herczig Norbert nyilatkozott a frisss.hu-nak és a többi között azt is elmondta nekünk, hogy a második nap reggelén nem érintette őket egyik versenybaleset sem, valamennyi gyorsasági szakaszt sikerült megnyerniük, így teljesen elégedett volt a szombathelyi szerepléssel. Herczig szeretné jövőre, immár sorozatban harmadszor is megnyerni az Iseum Rallyet. 

Az 1-5. helyezett párosnak járó díjakat és serlegeket, valamint Szombathely város különdíját Puskás Tivadar polgármester adta át. Ez utóbbi elismerést a Ford Fiesta S2000-sel versenyző Ollé Sándor – Czakó-Budai Annamária kettős vehette át, miután ők nyerték az első gyorsasági szakaszt, melyet a Rallye-katlanban rendeztek.   

A rallye részletes eredményeiről a www.rallylive.hu oldalon olvashat.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére