Szabó Janka a Haladás játékosaként szeretne feljutni az élvonalba

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Hornyák Emőke • 2017. február 22., szerda •
A másodosztályú kézilabdacsapat frissen igazolt irányítója mindent imádott sportja alá rendel.
Szabó Janka a Haladás játékosaként szeretne feljutni az élvonalba

A múlt héten megkezdődött az NB1/B tavaszi szezonja, ahol remekül mutatkozott be Szabó Janka, aki Szegedről tette át a székhelyét Szombathelyre. A tehetséges játékos nagyon reméli, hogy eléri csapatával a kitűzött célt és a vasi megyeszékhelyen új otthonra talál.

Remek megoldásokkal rukkoltál ki a Mohács elleni találkozón. Mióta űzöd ezt a sportot?

Egészen pici korom óta. Mivel édesapám labdarúgó volt, édesanyám pedig kézilabdázott, adott volt, hogy valamit nekem is választanom kell. Eleven gyerek voltam, így biztosra vették a szüleim, hogy sportolni fogok. Hogy miért pont a kézilabda? Erre válaszként a testvéremet mondhatnám, hiszen az ő mérkőzését nézve szerettem bele ebbe a sportágba, ami már 13 éve tart.

Hol ismerkedtél meg az alapokkal, illetve hol játszottál eddig?

Hét évet játszottam Szekszárdon, innen indult minden. Ezután lehetőségem volt középiskolásként az élvonalbeli Dunaújváros csapatába szerződnöm és a tanulmányaimat az akadémián végeztem. Ezután megkeresett a Szeged gárdája és másfél éven keresztül ott játszottam. Majd Hamar Zoltán vezetőedző megkeresését követően igazoltam Szombathelyre.

Milyen poszton számíthatnak rád a társaid?

Elsősorban irányítóként vehetnek számításba, de szükség esetén akár átlövőként is segíthetem a csapatot.

Mennyi időre kötelezted el magad, illetve milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?

A szezon hátralévő részében játszom a Haladásban, de reményeim szerint hosszabb távra is elnyúlik ez az állapot. Legalábbis nagyon szeretném. Egyébként nagyon könnyen sikerült beilleszkedni, hamar elfogadtak a lányok, remek kis közösségbe érkeztem.

Fiatal korod ellenére rendkívül ambiciózus vagy. Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Mivel erősíteni jöttem, így mindenképpen van egy megfelelési kényszer. Szeretném, ha a kitűzött célokat elérné a csapat. Reményeim szerint néhány éven belül az élvonalba játszhatunk a lányokkal. Addig viszont nekem is sokat kell fejlődnöm.

A családod mit szólt, hogy az ország másik végébe igazoltál?

Nagyon örültek a hírnek és támogattak, bíztattak. Az egészséges óvás persze megvolt, de nem ellenezték a váltásom.

Szabadidődben mit szoktál csinálni?

Sok időm nincs, hiszen a rengeteg edzés és mérkőzés mellett leginkább pihenni szoktam. Ha mégis akad pár szabad percem, akkor a csapattársakkal beülünk beszélgetni, vagy egy közös mozizás is szóba jöhet. Illetve van egy kiskutyám, aki rengeteg energiám leköti, mert még nagyon pici és ennek megfelelően kajla is.

közösség

további frisss

lap tetejére