Szabályosan zajlik a szombathelyi sportkomplexum beruházás

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke/Haladás Sportkomplexum • 2017. július 10., hétfő •
A korábbi ellenzéki híresztelésekkel ellentétben minden rendben a szombathelyi sportkomplexum beruházás körül. Illés Károly alpolgármester és Szondy Szilvia, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót.
Szabályosan zajlik a szombathelyi sportkomplexum beruházás

A korábbi ellenzéki híresztelésekkel ellentétben minden rendben a szombathelyi sportkomplexum beruházás körül. Az utolsó csavar beszereléséig minden szabályosan történik, nincs mit titkolni - kezdte a sajtótájékoztatót Illés Károly, alpolgármester, aki hozzátette, azért hívtak össze sajtótájékoztatót, hogy a valótlan híreket tisztázzák. Kihangsúlyozta, hogy most már az Ipkovich György által vezetett szombathelyi baloldal hetek óta vádaskodik, hogy eltereljék a figyelmet az előzetes letartóztatásba került frakcióvezetőjükről, akit 3,3 milliárdos költségvetési csalással gyanúsítanak. Az előzetes letartóztatást most már két bírói fórum is megerősítette. 

Azt a támogatási szerződést, amiről most szó van már a februári szombathelyi közgyűlés tárgyalta és elfogadta. A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöke Czeglédy Csaba is szintén tárgyalta a támogatási szerződést, ahol 3 egyhangú igen szavazattal fogadták el. 

Bizonyítékom van arra, hogy a szocialisták ismét csak blöffölnek, mivel korábban kértük, ha bármi szabálytalanságot észlelnek, akkor tegyenek feljelentést, amit amúgy a mai napig nem tettek meg. Sőt egy olyan beruházás kapcsán követelnek a városnak milliárdokat, ami 100%-ban állami támogatásból valósul meg - tette hozzá az alpolgármester. 

A Kormány plusz 603 millió forintot biztosított, mely a beruházás kapcsán olyan többlet műszaki tartalom megvalósítását jelenti, ami korszerű, a kor igényeinek megfeleltethető, elvárt minőségű infrastruktúra-elemek, felszerelések, berendezések beszerzésére irányul, figyelembe véve a sportkomplexum hasznosítását és minél gazdaságosabb üzemeltethetőségét. Felhajtható székek kerülnek beszerzésre a stadion és a sportcsarnok egész területén, épített merülő medence épül, a bérlői hasznosítható területek teljesen kiépítésre kerülnek a szükséges mobíliák biztosításával együtt, digitalis signane rendszer kerül kiépítésre, LED periméter fal és két nagy LED kijelző kerül beszerzésre, a sportcsarnok homlokzat kialakítása történik meg energiahatékonyságnak megfelelően, illetve a teljes konyhatechnológia kiépítésre kerül a stadionban és a sportcsarnokban egyaránt- egészítette ki Szondy Szilvia, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A támogatási szerződés módosítás és ez alapján a kivitelezési szerződés módosítás teljesen jogszerűen, szabályosan történt, semmilyen törvénytelenség nem történt, mellyel kapcsolatban semmilyen kötbér érvényesítési igény nem merülhet fel- foyltatta Szondy Szilvia. Szerződés szerint a beruházás szerződés szerinti határidőben történő nem teljesítése esetén lenne lehetősége a beruházó társaságnak a kötbér igény érvényesítésére az ott meghatározott mértékben, ennek az érvényesítésére az önkormányzat nem jogosult, mint ahogy az ezzel való gazdálkodásra sem. Amennyiben kötbér igény érvényesítés merülne fel a szerződés határidejének a lejártakor, az teljes egészében csak a beruházásra fordítható, vagy a költségvetésbe vissza kellene fizetni a Támogató döntése alapján, a támogatási szerződés alapján ez a sportkomplexum üzemeltetésére nem lenne fordítható.

A támogatási szerződés szerint minden támogatási összeget a beruházásra kell fordítani, és minden beruházási összeggel az illetékes minisztérium felé tételesen el kell számolnia, mely kötelezettségének a beruházó cég a szerződés szerint eleget tesz.

közösség

további frisss

lap tetejére