Start előtt az Iseum Rallye

Szita Róbert - Tóth Arnold, srth.hu • 2016. május 19., csütörtök •
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség a 2016. évi Országos Rallye, a Rallye Challenge, a Rally2 és a Historic Challenge futamát is a Marso Kupáért rendezi meg a hétvégén – tudtuk meg csütörtök délután, az Iseum Rallye versenyt beharangozó sajtótájékoztatón. A verseny hivatalos rádiója a Frisss FM, weboldala pedig a frisss.hu!
Start előtt az Iseum Rallye

A Marco Racing Team Kft. és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség rendezésében lebonyolítandó rallyeverseny előtt Puskás Tivadar szombathelyi polgármester megfogalmazta, hogy ez a verseny azért jó és fontos Szombathely számára, mert itt minden ember kedveli a sportot, a technikát és így a technikai sportokat is.   

Markó Tibortól, a rendezőbizottság vezetőjétől megtudtuk, hogy a 141 km-es Vas megyei futam során 12 gyorsasági szakasz vár a mintegy 100 versenyzőre.
A futam népszerűségét a tempós szakaszok, a magas átlagsebesség, a kevés kanyar, a helyes féktávok viszonylag könnyű megtalálása igazolja. A káldi gyorsasági szakaszon már egész jól lehet ,,lépegetni”, lesznek olyan etapok, ahol a 190 km/h-s végsebességet is megközelíti a tempó, a söptei ugratóknál pedig majd az derül ki, kinek mennyi vér van az autóversenyzők jobb lábában – tette hozzá a főrendező. 

Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség rally szakág vezetője arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy kevés murvás versennyel rendelkezik a hazai bajnokság, ezért is szeretnének méltó sporteseményt nyújtani az autósport vasi rajongóinak. 
Bízunk benne, hogy sikeres rendezvény előtt állunk és csak remélhetjük, hogy visszajöhetünk jövőre is – nyilatkozta a szakágvezető. 

Igazi csúcskategóriás modellel, a Skoda Fabia R5-sel versenyez idén a címvédő Herczig Norbert – Bacigal Igor páros, akik ez alkalommal is a győzelemért szállnak versenybe. 

A legtöbb páros, így a címvédő duó is murvás teszten vesz részt ma délután, aztán technikai beállítások lesznek még hátra, majd jöhet a verseny. Az ünnepélyes rajtceremónia pénteken 20 óra 30 perckor kezdődik az Iseum előtt. A verseny valamennyi szakasza ingyenesen látogatható. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére