Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

SzR-BB-KF-HCs • 2015. március 19., csütörtök •
A címben szereplő, a köztévé egykori műsorából jól ismert rigmusra indult Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület együttműködésének köszönhetően megvalósult ,,Mozgástér és Mozgáspont" névre keresztelt programsorozat, amely egy éven át várja majd a sportolni vágyókat. A város vezetőinek részvételével megtartott csütörtök délelőtti megnyitón az egyetem diákjai a Fő téren bemutatót tartottak a különböző sporteszközök használatáról, illetve az érdeklődők már ki is próbálhatták azokat.
Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

A megnyitó egyben a program első állomása is volt, melynek során számtalan szabadidős sportprogramban vehettek részt az érdeklődők, így többek között a ketrecfocit, a lábteniszt, a szkandert, valamint a kosár-, kézi, és medicinlabdával kapcsolatos játékokat is kipróbálhatták.

A megnyitón részt vett Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester is. A sportért felelős alpolgármester beszédében azt mondta, hogy a városnak és az egyetemnek közös erővel sikerült összeállítania egy olyan szakmai programot, amely tavasztól őszig szinte a hét minden napján lehetőséget biztosít a sportolni vágyóknak.

A rendezvénysorozat március 24-én, kedden fél 5-kor folytatódik a Csónakázó-tónál lévő fitneszparkban, ahol lehetőség nyílik a nordic walking kipróbálására is. A következő egy évben különböző verseny- és szabadidős programokon is részt vehetnek a sportok szerelmesei, többek között gyalog- és kerékpártúrán, valamint az egyetemi előadásokon, illetve az egészségnapon is. A legaktívabb sportolók között az év végén kisorsolnak egy kerékpárt, amelynek elnyeréséhez mindössze egy előzetes regisztrációra van szükség.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére