Sportkarácsony: A szombathelyi sportolókat díjazták

SzR-HCs • 2014. december 19., péntek •
Szombathely város és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola közös rendezvényén a 2014-ben jelentős sikereket elért sportolókat, valamint felkészítőiket jutalmazták. A péntek esti esemény a szombathelyi sport igazi ünnepe volt, hiszen több mint száz elismerést adtak át a legjobb diák, felnőtt és veterán sportolóknak. Az idei Pünkösthy Csaba-díjat Gőczi István vehette át, míg az Unger József-díjat Bánhegyi Attila kapta meg. A számos díjazott között volt Pars Krisztián olimpiai- és Európa-bajnok kalapácsvető is.
Sportkarácsony: A szombathelyi sportolókat díjazták

A gála elején köszöntötték a vasi olimpiai bajnokokat, majd az idén elhunyt sportolókra és trénerekre emlékeztek, aztán videóösszeálítást tekinthetett meg a közönség a legeredményesebb szombathelyi sportolók legemlékezetesebb pillanatairól. Azt láthatta a nagy érdemű, ahogy Dévai Boglárka, Csillag Tünde, Baranyai János, Gyűrűs Barabara, Halász Bence, Gyurátz Réka, Pars Krisztián, Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán, Szász Krisztofer, ifj. Veréb István, Ligeti Dániel, Csercsis Richárd, és Rapport Richárd a legjobbját mutatja a saját sportágában. 
Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy olimpiai- világ- és Európa-bajnokok előtt szólni mindig nagyszerű érzés. Hozzátette: A sport olyan dolog, mely az ember számára nagyon fontos, hiszen egy nemes vetélkedést jelent, a tudásunkat mérhetjük össze, egészséget biztosít és megtanítja nekünk a fair play szabályit, általa megbecsüljük, tiszteljük az ellenfelet. Büszkék vagyunk sportolóinkra, közöttük a 48. Nemzetközi Diákjátékok résztvevőire is, de azokra is büszkék vagyunk, akik a következő világversenyek, olimpiák nagy esélyesei.

A város első embere a négyszeres Aranylabdás labdarúgót, Lionel Messit idézve azt mondta: ,,a bajnokot onnan ismerni meg, hogy a célt látja maga előtt, s nem az akadályt."
A díjátadás során először a Szabadidősport Szövetség idei jutalmazottjait szólították a színpadra. Az egyes szakágak, így az asztalitenisz, a labdarúgás, a lövészet, a korcsolya, a sakk, a sí, a teke, és a tenisz sportágak népszerűsítése és elismerése után a helyi diáksport-bizottság díjazottjai is megkapták jutalmaikat. Ezt követően a 48. Nemzetközi Diákjátékokon eredményesen szerepelt diákokat és felkészítő edzőiket díjazták.
Aztán a legjobb csapatok következtek, így a Swietelsky-Haladás VSE futsal-, a Haladás VSE sakk-, a Haladás labdarúgó, valamint a Viktória Trend-Optika FC női focicsapata is átvehette elismerését. Ezután a veteránokat, majd a speciális sportolókat is díjazták.
Ezután a nem olimpiai sportágakban sikereket elérteket, majd a világversenyeken elért eredményeket díjazták. 
Idén a Pünkösthy Csaba-díjat Gőczi István érdemelte ki. Ezt a díjat az kaphatja meg, aki az utánpótlás és a versenysport, illetve a szabadidő sport területén több éven át kiemelkedő teljesítményt végzett, Gőczi István főleg a női szakágban ért el sikereket, 1998-ban extraligás volt a csapata.
Az idei Unger József-díjas – ezt az egykori kiváló testnevelőről nevezték el, - az kaphatja meg, aki az iskolai testnevelés és diáksport területén több éven át kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett. Idén Bánhegyi Attila, a szombathelyi kötélugró klub megalapítója vehette át ezt a rangos kitüntetést. A kötélugrók tehetséges fiatalok, akik az európai- és a világversenyeken is kiválóan szerepeltek, és még színesebbé tették a szombathelyi, a vasi és a hazi sportéletet.
A sport támogatásáért díjat Nagyidai Zoltán kapta meg. A gálát a Weöres Sándor Színház művészei tették még színesebbé.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére