Újabb fejlesztések: Sportberuházás Oladon

szróbert-HCs • 2014. szeptember 11., csütörtök •
Oladon,  a templom előtti téren elkezdődött a sportpálya felújítása. A szeptember 10-i bejáráson Puskás Tivadar polgármester az adósságkonszolidációnak tulajdonította a mintegy 10 millió forintos sportberuházás létrejöttét. Kecskés László fideszes képviselő-jelölt pedig azt emelte ki, hogy a létrejövő modern sportpályán a fiatalok értelmesen tölthetik majd el szabadidejüket. A minden bizonnyal számos sportrajongó kikapcsolódását szolgáló kézilabda- és kosárlabdapályákat szeptember végén vehetik birtokukba az oladiak.
Újabb fejlesztések: Sportberuházás Oladon

Az adósságkonszolidáció nyitotta meg a lehetőséget, hogy idén már fejlesztésekre is módunk van az egyes városrészekben. A képviselők kaptak egy bizonyos összeget, keretet, ebből oldották meg a legfontosabb dolgokat, amik lakossági igényként jelentkeztek. A tízmillió forint értékű oladi beruházás Lazáry Viktor képviselői keretéből valósul meg - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.   

Az oladi sportpálya felújítása során egy 40x20 méteres kézilabdapályát alakítanak ki, emellett két kosárlabdapályát is építenek, méghozzá streetball-palánkokkal - tudtuk meg a bejárás elején.

A beruházás a tervek szerint tavasszal folytatódhat, hiszen kültéri asztalitenisz asztalokra, sakk asztalokra is szükség volna, és még egy petanque pálya is beleférhet a költségvetésbe. Bízunk benne, hogy ezek a sportolási lehetőségek az itt élők mindennapi kikapcsolódását teszik majd hasznosabbá - tette hozzá Foki Róbert. 

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola igazgatója azt is elmondta, hogy felmérték a város egyéb kültéri sportpályáit, és kiderült, hogy szinte mind a huszonöt pályára ráférne kisebb-nagyobb felújítás. 
A polgármester ígéretet tett arra, hogy a következő esztendőkben nagyobb figyelmet fordítanak a városrészi sportpályákra.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére