Sötét hangulatú tündérmesékkel sokkol a fotós lány

NR/MyModernMet.com - Fotó: Karen Jerzyk • 2017. május 15., hétfő • 08:52 •
Mi mindenre jó egy elhagyatott épület...
Mi mindenre jó egy elhagyatott épület...

Egy üresen álló épület mindenkinek mást jelent, vannak, akik egy bontásérett romként tekintenek rá, mások felfedeznék, és akadnak olyanok, mint Karen Jerzyk, aki a saját álmait valósítja meg ezekben. A málló tapéták, poros lépcsőházak, beázás okozta nyomokkal teli plafonok mind-mind a díszletéül szolgálnak a fotós lány elképzeléseinek.

A pillanatba fagyasztott életképek egyszerre csodálatosan meseszerűek és horrorisztikusak, de pont ezek a paradox helyzetek teszik zseniálissá a végeredményt. Persze az egész sorozatot a kényszer szülte:

"Egy csóró művész voltam, aki zenészeket és koncerteket fotózott, viszont sohasem volt pénzem egy igazi stúdióra. A neten láttam egy képet egy elhagyatott színházteremről és azonnal beleszerettem a helybe" - mesélt a kezdetekről Karen.

Mint minden kreatív utazás, ez a sorozat is elérte a csúcspontját, Karen Jerzyk azonban nem volt elégedett a saját munkájával, végül az áttörést egy családi tragédia hozta meg az életében.

"Látszólag a fotóim rendben voltak. Nem túl szörnyűek, de soha sem voltam igazán büszke, vagy elégedett velük. Nekem mindig úgy tűnt, mintha hiányozna valami. Aztán édesapám hirtelen halála után a képeim elkezdtek érzelmeket kifejezni. A történetek mindig egy belső érzésre épültek fel, tükrei voltak ezek az érzéseimnek, annak, ami mélyen belül bennem volt. Végül megtanultam, hogyan használjam ezt a munkám során" - tette hozzá a fotós.

Valószínűleg nem ezek azok a tündérmesék, amiket minden nap látni szeretnénk, de azért jó végigborzongni rajtuk, legalább egy kicsit.

 

frisss

gazdit keresek

közösség

további frisss

lap tetejére