Söre Peti cyr wheel karikával is meghódította a világot

Frisss - fotó: frisss, sörepéter • 2017. augusztus 01., kedd •
A szombathelyi BMX Flatlander világbajnok a Kanadából indult extrém sporttal is szoros barátságot kötött.
Söre Peti cyr wheel karikával is meghódította a világot

Söre Péterről korábban is írtunk, hiszen a BMX Flatlander világbajnok bejárta már a világot akrobatikus showműsorával. Azt talán kevesen tudják róla, hogy az egyre népszerűbb Cyr Wheelt is űzi. Pedig az akrobatikus eszközzel elég látványos bemutatókat lehet megvalósítani.

Érdekesség, hogy a karika ősét már a 20. század közepén sportolók is használták, illetve cirkuszi produkciók színesítésére is szolgált. Aztán a kilencvenes évek közepén Daniel Cry, a montreali Nemzeti Cirkusz végzőse gondolt egy merészet és megálmodta a ma is használatos eszközt. A világhírű Cirque Éloize társulatban rendszeresen fellépett és lenyűgözte a világot.

A kétezres években aztán egyre jobban elterjedt a Cyr Wheel, amelyre a szombathelyi BMX világbajnok Söre Péter is felfigyelt. A fiatalember már javában a világot jelentő deszkákon bűvölte el bringás bemutatóival az embereket, a színfalak mögött pedig megismerkedett a cyr wheel-lel is, egy kanadai barátjának köszönhetően.

A kezdeti ismerkedés után néhány hónap leforgása alatt már színpadi produkciót is kreált Péter, akinek előadását már több millióan látták élőben és a világhálón található videóknak köszönhetően. A lélegzetelállító műsor alatt egy 180 centiméter átmérőjű fémkarikában forog a showman, azonban sokkal nehezebb a figurákat megvalósítani, mint elsőre látszik.

közösség

további frisss

lap tetejére