Sokkal több támogatást igényel a tánc!

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. január 06., szerda •
Ma már sajnos nem igaz, hogy Szombathely a tánc fővárosa, a magas színvonal megőrzése érdekében ugyanis a tánc sokkal nagyobb mértékű támogatására lenne szükség - ezt Hell István, a Pro Art Táncstúdió tagja nyilatkozta honlapunknak.
Sokkal több támogatást igényel a tánc!

Interjúalanyunk több évtizeddel ezelőtt kezdett el rendszeresen táncolni, aztán pár év után már versenyzett is, sikerei is voltak, mégis abbahagyta.

Két-három éves kihagyás után mindig visszatérek, a salsa azonban mindig a kedvencem marad, és most újra nagyon élvezem. Ötvenhat éves korom ellenére sok lehetőséget látok újra a táncban és a fejlődésben – tette hozzá Hell István, aki partnernőjével, Engler Felíciával, október végén, a Nagykanizsán megrendezett E országos bajnokságon Senior II Standard kategóriában a 3. helyet szerezték meg. Senior II E latin táncban a 4. hely lett az övék, majd november közepén, a Pécsett rendezett iDance fesztiválon Senior II standard kategóriában az 1. helyezést, míg a Senior II latin kategóriában a 3. helyezést hódították el. 

Hell István egyébként évtizedek óta kötődik a tánchoz, több táncegyüttes munkáját is támogatta társadalmi munkában és szakmailag is, de több nagy versenyt is szponzorált már.

Sajnos ma már nem igaz, hogy a tánc fővárosa Szombathely, hiszen sokkal több támogatásra lenne szüksége a táncnak, ahhoz, hogy továbbra is tartani lehessen a korábban elért magas színvonalat – folytatta a Táncstúdió legidősebb táncosa, aki azt is hozzátette, hogy Herczeg Attila vezetésével kiváló szakmai munka zajlik a Pro Art-nál.

Az egyesületünknél táncoló gyermekek nagyon jók, hiszen mindig koncentráltan készülnek és kiváló eredményeket érnek el a számukra szervezett versenyeken is. A tánc pozitív hatása, a fegyelem, a kamaszkori problémák kimaradása érződik a táncot gyakorló növendékeinknél – fűzte hozzá a korelnök táncos. 

A Hell István-Engler Felícia páros idei versenynaptára még nem teljesen állt össze, de minden valószínűség szerint a márciusi ,,E" hat tánc bajnokság lesz nekik az első megmérettetés 2016-ban. A Pro Art táncosai és a nem kevés szimpatizáns biztosan drukkol majd nekik!

 

közösség

további frisss

lap tetejére