Ha Sitke és augusztus, akkor rockfesztivál!

szróbert-Hcs • 2014. augusztus 15., péntek •
A közönség szeretete miatt rendezhetjük meg immár huszonnyolcadszor a sitkei rockfesztivált, ez pedig maga a csoda – jelentette ki Kovács Ferenc, a Sitkei Kulturális és Sportegyesület elnöke. A sitkei Kastélyfogadóban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idei rockfesztivált augusztus 30-án rendezik meg, és a fellépők között ott lesz megint a Lord, az Edda és az Ossian is.
Ha Sitke és augusztus, akkor rockfesztivál!

A sajtótájékoztató elején Kovács Ferenc arról beszélt, hogy a Sitkei Kulturális és Sportegyesület (Egyesület) alapító tagjai közül többen már nem lehetnek az élők sorában, és az idei rendezéssel az ő emlékük előtt is tisztelegnek.

A közönség kedveli és szereti ezt a helyszínt, hiszen mindig odafigyelünk arra, hogy olyan együttesek lépjenek fel, melyek az élőzenét képviselik. Sitke hangulata, és környezete sikeressé tette a helyszínt, sikeressé tett a fesztivált – tette hozzá Kovács Ferenc.

A kápolna felújításáról az Egyesület elnöke elmondta, hogy új szakaszához érkezett a rekonstrukció, hiszen ma már mindenki meggyőződhet arról, hogy az alsó támaszfal újjáépült.

Mivel a közelben újra nyílt egy kőbánya, így a helyi terméskőből építettük újjá a támfalat. Díszburkolatot is kialakítottunk, amivel a komfortérzetünk is emelkedett. A beruházás összesen 10 millió 600 ezer forintba került. Megtörtént a csatornavíz-elvezetés is, emellett a 21. századi lett a villámhárítás is. A fő feladat a falak végleges kiszárítása volt. A fejlesztésnek köszönhetően már egyházi funkciókat is betölt a kápolna, hiszen ökumenikus miséknek, házasságkötéseknek, keresztelőknek is méltó helyszíne a kápolna – emelte ki az Egyesület elnöke.

A frisss.hu-nak Kovács Ferenc elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, hiszen továbbra is mellette áll és támogatja a szervező tevékenységben Balázs Fecó, a Lord, Deák Bill Gyula és Koltai Gergely is.

Az Egyesület vezetője hozzáfűzte, hogy Sitkén mindig kellett belépőjegyet venni, és ezért mindenki büszke is lehet rá, hogy kézzel fogható eredménye van a megvásárolt jegyekből származó bevételeknek.

Nemcsak a kápolna, a nagytemplom, illetve a sitkei köztéri szobrok is ebből a pénzből újulhattak meg – mondta Kovács Ferenc.

A rockfesztiválon eddig egy bolíviai és egy spanyol zenekar ugyan már fellépett, de a hagyományok továbbra is a magyaroké, illetve a vasiaké lesz. Az idei programban ott lesz a fellépők között a sárvári-sitkei illetőségű Soulwave, a vasvári Karak, aztán a Lord együttes tagjainak fiaiból álló Pair O’ Dice, aztán a Meggie és Zenekara, a Kalapács, az Ismerős Arcok, a Lord, az Edda Művek és az Ossian zenekar is.

A belépőjegyek 3000 Ft-ért válthatók majd, a 14 év alatti gyerekeknek pedig 1000 Ft lesz a jegy ára. Kovács Ferenc jelképesnek nevezte ezt az összeget, és hozzátette, hogy mindez a felelős gazdálkodásnak köszönhető.

A jövőről elhangzott, hogy a 2016-os, immár harmincadik fesztivál majd többnapos program lesz - a tervek szerint. Ekkor már nemcsak sitkei, hanem sárvári és kemenesaljai helyszínek is lesznek, és biztos, hogy két esztendő múlva a Korál, a Kormorán, a Deák Bill Blues Band és a Lord is fellép majd. Az augusztus 30-i eseményről további információkat a www.sitkeirockfesztival.hu weboldalon találnak olvasóink.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére