Sikkasztó postás ügyében született döntés

frisss, npp.munka.hu • 2019. szeptember 11., szerda •
Felfüggesztettet kapott és eltiltották a foglalkozásától.
Sikkasztó postás ügyében született döntés

A Sárvári Járási Ügyészség sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a postai szolgáltatást nyújtó cég alkalmazottjaként dolgozó nővel szemben, aki a vád szerint 2018 augusztusától 2018. október végéig 9 sértettől összesen 267.000 forintot sikkasztott el. A vád szerint a vádlott egy Vas megyei városban dolgozott az egyik a postai szolgáltatást nyújtó cég alkalmazásában ügyfélszolgálati ügyintézőként. A vádlott munkaköri feladata volt a készpénz-, értékcikk küldemények átvétele, pénzforgalmi befizetések elfogadása, utalványok kifizetése.
A vádlott a sértettek által neki, mint a postai szolgáltató alkalmazottjának átadott, a készpénzátutalási megbízások befizetésére szánt pénzösszegeket átvette, azokat azonban nem továbbította, hanem a pénzt jogtalanul eltulajdonította. A vádlott a készpénzátutalási megbízások törzslap részét nem bélyegezte le, így a bizonylatok érvényesítését nem végezte el és azokkal nem is számolt el.
Ezt meghaladóan a vádlott a szolgáltató cég rendszerén keresztül két személy részére küldött utalványokat nem fizette ki, hanem a nekik járó pénzösszegeket is elsikkasztotta. A vádlott az utalványokat az egyes jogosultak helyett aláírta, ezzel azt a látszatot keltette, hogy a pénz kifizetése rendben megtörtént, majd az ilyen valótlan tartalmú utalványokat felhasználta.
A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, és foglalkozás gyakorlásától eltiltás kiszabását indítványozta.

közösség

további frisss

lap tetejére