Sikertörténet Vas megyében a turisztika

szróbert-HCs • 2014. szeptember 12., péntek •
Feltöltődés a gyógyvizek erejével, a természet tisztaságával, a történelmi városok kultúrájával - ez Vas megye. Ehhez pedig valós terv, valós stratégia kell, melyet meg kell tölteni tartalommal, így foglalta össze Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Balogh Károly, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára a lényeget azon a sajtótájékoztatón, melyen a magyar-szlovén FUTURA program keretében elkészült Vas megye turisztikai koncepcióját mutatták be.
Sikertörténet Vas megyében a turisztika

A sajtótájékoztatón Kovács Ferenc elmondta, hogy a FUTURA összes költsége 500 ezer Euró volt, ebből 300 ezer Euró a Vas megyei önkormányzati hivatalé. 
Az eseményen Balogh Károly, a VMKIK főtitkára ünnepélyesen átadta az első példányt a megyei közgyűlés elnökének, majd köszönetet is mondott neki és munkatársainak. 
Ami más országban normális, az nálunk egyedülálló. A turisztikai helyzetelemzést már a kamara koordinálhatta, több mint száz turisztikai szakember lett bevonva. Az üzenet egyértelmű: az országban egyedülálló szakmai partnerség, hiszen Vas megye az ország legjelentősebb turisztikai területe - tette hozzá a VMKIK főtitkára. 

A frisss.hu megtudta, hogy újra feláll a turisztikai egyeztető fórum, mely a megye turisztikai fejlesztésében vállalhat szerepet. 
Közös szakmai munka a politikai fokozatos tájékoztatásával, ilyen csak Vas megyében létezik, a turisztikai szakma most kezdi megvalósítani, mely 5-6 éve még csak egy vízió volt - hangzott el. 
Az eseményen bemutatták a programhoz kapcsolódó kiadványokat, és prospektusokat is. 
Horváth Melinda foglalkozott a közgyűlésben a megyei turisztikai koncepcióval és elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy sikerülhet bevonzani a fiatalokat a sárvári vagy a kőszegi múzeumokba, méghozzá okostelefonok segítségével.
Meghatároztuk a megye arculatát. Ezt pedig a ,,Feltöltődés a gyógyvizek erejével, a természet tisztaságával, a történelmi városok kultúrájával" szlogen jellemzi - fűzte hozzá Horváth Melinda.
A frisss.hu azt is megtudta, hogy hamarosan egy e-book is elkészül, melyekből a vasi kastélyokat, várakat ismerhetjük majd meg közelebbről.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére