Sikeresen zárult a Vasi Lovasok jótékonysági majálisa Vépen

H.Maja • 2015. május 13., szerda •
Közel két millió forint gyűlt össze a civil kezdeményezésű rendezvényen a Markusovszky kórház gyermekosztálya javára.
Sikeresen zárult a Vasi Lovasok jótékonysági majálisa Vépen

Idén már másodszor fogtak össze Görög Richárd és Rába András hívó szavára a Vasi Lovasok, hogy május elsején egy egész napos programmal összekössék a kellemest a hasznossal. Az elsősorban családoknak szóló programokon közel 2000 érdeklődő vett részt, akik nem csak a helyszínen, de külön, az erre a célra létrehozott bankszámlára történő utalással is segíthették a jótékony cél elérését. Idén egy szívultrahang készülék megvásárlásához szándékoztak minél nagyobb segítséget nyújtani.

                         

                                                                 

Az egyik leglátványosabb versenyt a tíz fogathajtó nyújtotta, akik közül volt, aki egy felnőtt versenyt is lemondott, hogy itt lehessen. Több, mint 90 gyermek vett részt a különböző lovas, ügyességi megmérettetéseken. A legnagyobb sikere az úgynevezett malacfogó versenynek volt. A gyermekek körülállták a malacot, a feladat természetesen egyszerűen annyi, hogy el kell kapni a középen álló állatot. A másik abszolút közönségsikert Pintér Tibor és a Nemzeti Lovas Színház nyújtotta.

Összesen 150 lovas állt rajthoz a segíteni akarás közös szándékával. Felemelő érzés volt látni egyikük kislányát, aki súlyos betegségéből felgyógyulva idén már rajthoz is állt egy fogatban.

A különböző összefogások eredményeként eddig közel 10 millió forint gyűlt össze az ultrahang készülék megvásárlásához, a hiányzó, nagyságrendileg egy negyed részt reményeik szerint a kórház saját erőből finanszírozni tudja, így megvásárolható lesz a készülék a gyermekosztály részére.

közösség

további frisss

lap tetejére