Sikeresen lezajlottak a gépészjelöltek meghallgatásai

vkriszti • 2015. február 13., péntek •
Január 21-22-23-án megtartották felvételi elbeszélgetéseiket az érintett vállalatok a duális képzésű gépészmérnök szakra jelentkezők körében. Az interjúk sikerességét mutatja, hogy a cégek már ki is küldték a szerencsés leendő hallgatóknak az értesítő leveleket.
Sikeresen lezajlottak a gépészjelöltek meghallgatásai

Szijártó Zsolt, a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a frisss.hu-nak elmondta, hogy a sikeres marketingkampány eredményeképpen több mint 220-an regisztráltak a szombathelyi duális mérnökképzésre.

Három bizottságban, három napon keresztül tartották meg a cégek a felvételi elbeszélgetéseket, a regisztráltak közül 209-en jöttek el az interjúra. Ezt követően a cégek 50 diák számára fel is ajánlották, hogy amennyiben sikeresen teljesítik a normál eljárásban az egyetemi felvételit, akkor velük szeptembertől tanulmányi szerződést kötnek, így részt vehetnek a dulális képzésben az adott vállalatnál. Külön öröm volt látni, hogy általánosan és szakmailag is felkészült diákok jelentek meg a felvételi elbeszélgetéseken - emelte ki Szijártó Zsolt.

A szombathelyi duális gépészmérnökképzés a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központba tömörült kiváló vállalatok, városok valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem példamutató együttműködésével valósul meg. Az ország második kiemelt járműipari központja néhány éven belül egymilliárd euró értékű tőkebefektetést vonzhat, és mintegy 25 ezer új munkahelyet kínálhat a vasi-zalai térségben. Ez jól fizető munkahelyeket jelent majd a magas színvonalú szakképzésben részt vevő fiataloknak. Számos járulékos fejlődési lehetőséget pedig a térségben élők számára is, például a lakásépítés, a helyi közlekedés vagy az oktatási fejlesztések területén. A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ térségében a gazdaság növekedése a nagyvállalatok, valamint a közepes és kis vállalkozások beszállítói kapcsolatainak fejlődésén, a magas színvonalú oktatást megkapó szakképzett munkaerő elérhetőségén és az ehhez kapcsolódó tudásbázis fejlesztésén alapszik. A Nyugat-Pannon régió mindezek alapján válhat az Európai Unión belül is fontos gazdasági térséggé.

A duális képzésben résztvevők már erre az új rendszerre kapnak felkészítést: nemcsak magas szintű elméleti tudásra tesznek szert, hanem gyakorlati munka tapasztalatokra is magas színvonalú ipari környezetben, jól felkészült vállalati szakemberek közreműködésével. A duális képzés befektetés a jövőbe minden érdekelt részéről, mivel a vállalatok jelentős erőforrások (pénzügyi, humán és infrastruktúra) felhasználásával, a diákok nagyobb terhelést (elmélet, gyakorlati) jelentő tanulással, az egyetem a képzés gyakorlatosításával járul hozzá, hogy a pályakezdő mérnökök elhelyezkedési esélyei megfeleljenek a komplex tudást követelő vállalati igényeknek.

közösség

további frisss

lap tetejére