„Segítő kezek napja” Szombathelyen

vkriszti • 2015. április 28., kedd •
Május 2-án rendezi meg a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat a „Segítő kezek napja” nevet viselő rendezvényét Szombathely Fő terén. A program „Az áldozattá válás megelőzése, áldozatsegítés Szombathelyen” projekt keretében valósul meg.
„Segítő kezek napja” Szombathelyen

Május második napja az áldozattá válás megelőzése jegyében telik majd Szombathelyen. A „Segítő kezek napja” elnevezésű rendezvény mottója is ehhez kapcsolódik: „Ne váljunk áldozattá… és segítsünk ebben egymásnak is”.

 A szervezők célja, hogy populáris keretek között mutassák be a rendezvényre érkezőknek az áldozattá válás és az áldozatsegítés témakörét, de mégis szakmai szemmel. A nap fókusza az emberek figyelmének felkeltése az áldozatsegítő szolgáltatások iránt, biztonságérzetük növekedésének elősegítése, információk átadása az előbb említett témákban. 

A nap folyamán az ide látogatók legfőképp azokra a kérdésekre kaphatnak választ, hogy „Mit tehet az ember, ha bajban van?”, „Hova fordulhatunk, ha áldozattá váltunk?” „Ki fog segíteni?”.

A programok során több rövidfilmet is levetítenek majd, melyek a projekt keretében készültek, és ezeket a témaköröket járják körbe.

Mindezek mellett a rendezvény ideje alatt rendelkezésre állnak majd a programon résztvevőknek:

- szóróanyagok, kiadványok, projekt partnerek jelenléte asztaloknál

- gyermekek számára ugráló-vár

- ingyenes vércukorszint és vérnyomásmérés

- kihelyezett ügyfélfogadás áldozatsegítés és jogi segítségnyújtás kapcsán, tájékoztató okmánypótlással kapcsolatban

- rendőrség tájékoztató szolgáltatásai, bűnmegelőzési totók, feladványok, RÉSZEGSZEMÜVEG!

- zárt dobozban vélemények

 

Részletes program:

közösség

további frisss

lap tetejére