Se hó, se mínusz, se tél…

frisss.hu fotó: frisss.hu archív • 2015. december 16., szerda •
Marad a semmilyen idő az ünnepek végéig. Valószínű, hogy nem lesz fehér a karácsony.
Se hó, se mínusz, se tél…

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelőjének tájékoztatása szerint anticiklonális hatás érvényesül időjárásunkban. A magas nyomású övezet még jó pár napig meghatározza légkörünket. A Nyugat-Európa fölötti ciklonok észak-kelet felé hagyják el Európát, így nem jutnak el Magyarországig. Jelenleg 1032 HPA tengerszint-feletti légnyomást lehet mérni, ami 1025-26-ig csökkenhet az elkövetkezendő hetekben.

Csapadék szinte egyáltalán nem várható, maximum enyhe ködszitálás, éjszaka ónos-szitálás. Marad tehát a felhős, párás idő, a Napot is csak néha láthatjuk egy-két órára. Decemberben eddig 27 órára bújt elő, ami nagyjából megfelel a decemberi 60 órás átlagnak.

Ősszel értek el bennünket utoljára mediterrán ciklonok, amelyek általában télen is meghozzák a havat. Erre januárig nem sok esély mutatkozik.

Az egyetlen jó hír, hogy fronthatás sem lesz, csak elvétve, rövid ideig gyenge melegfronti hatást tapasztalhatunk.

Éjszaka fagypont körüli hőmérsékletek lesznek jellemzőek, ha derült az idő, akkor mínusz 1-2 fokig hűlhet le, nappal 1-2 fok várható. A hét vége felé, ha előbújik a Nap, akkor akár az 5-7 fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet.

Az enyhe idő az átlaghoz képest pár fokos eltérést eredményez a hőmérsékletekben nálunk, de például Moszkvában 7 fokkal melegebb van, mint az ilyenkor szokásos.

közösség

további frisss

lap tetejére