Schott Hungary Kft. - Töretlen siker már húsz éve

frisss.hu Fotó: Horváth Csaba • 2015. július 10., péntek •
Július 17-én gyárlátogatást és nyílt napot szerveznek, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Schott Hungary Kft. - Töretlen siker már húsz éve

Már húsz éve, hogy a Schott elkezdte Magyarországon a gyártását. A két évtized év alatt sok jelentős esemény történt a lukácsházi intézményben. A cég folyamatos fejlődést tudhat magáénak: nőtt a megrendeléseik száma, ennek arányában gyarapodott a dolgozóinak létszáma. A Schott Hungary Kft. nem mindennapi eseményre készül, július 17-én ugyanis egy gyárlátogatással egybekötött nyílt napot szervez.

A gyár látogatása a hétköznapokban nem lehetséges, hiszen maga a technológia balesetveszélyes, a létesítmény területén könnyen találkozhatnának az érdeklődők felforrósodott üveggel vagy a padlóra hullt üvegszilánkokkal. Ritkaság, hogy a gyártási mechanizmusba a nagyközönség betekintést nyerhet. Szem előtt tartja viszont a Schott csoport azt is, hogy a gyártási folyamat részletei titokban működjenek, a gépeik saját fejlesztésűek.

A Schott elsődleges gyógyszeripari csomagolóanyagokat gyárt: az ampullát, az üvegcsét és a karpullát. Feladata a legyártás, a gyógyszerrel való megtöltésük már a gyógyszeripari cégeknek a munkája. Ezután kerül a kész termék az orvosokhoz, illetve a betegekhez.

A világszerte 16 gyárat felvonultató Schott, egy 130 éves múltra visszatekintő vállalat, aminek számos üzletága van. Az egyik legfontosabb része a Pharmaceutical Packaging, aminek a lukácsházi létesítmény is a része.

1995-ban még Forma Vitrum néven működött a cég, majd ebből folyamatosan fejlődött ki a ma több száz dolgozót foglalkoztató üzem. 1998-ban épült fel a második, 2001-ben a harmadik gyártócsarnok. Egy évvel később indult a karpulla gyártás, amit egyebek közt inzulin injekciókhoz használnak. 2006 óta a negyedik gyártócsarnok felépítése mellett, a folyamatos termelés elengedhetetlen részeként négyműszakos munkarendben dolgoznak az alkalmazottak. 2008-ban történt a Forma Vitrum beolvadása a Schott cégcsoportba, ettől kezdve eggyé válik a cég. Ezután történt egy nagyobb beruházás: szociális épületrész épült, férfi, női öltözővel és ebédlővel. 2013-ban pedig elkészült a gépfelújító központ gyártócsarnokának a kibővítése. Ha bárhol Európában bármelyik Schott-gyárban egy gépsor karbantartásra, felújításra szorul azt ide, a lukácsházi üzembe küldik, és itt történik a javítás.

Nagy lendületet kapott tavaly a cég, 2014-ben bővült a termékpaletta a duplakamrás üvegcse gyártásával.

A létszám közben konstans növekedést mutat, mára több száz alkalmazott dolgozik itt. A cég támogatja azt is, ha dolgozóik fejlődni szeretnének, akár a felsőoktatásban, akár más, a munkájukhoz kapcsolódó tanfolyamon. Segítenek a nyelvi képzésekben, készségfejlesztő tanfolyamokat finanszíroznak. A Schott emellett akkreditált gyakorlati képzőhelye több szakmának, mint a villanyszerelőnek, a logisztikai ügyintézőnek, továbbá a gépgyártástechnlógiai technikusnak és a mechatronikai technikusnak.

Lehetőség van nemzetközi gyakornoki programra jelentkezni, ahová minimum BSC végzettségű diákok jelentkezését várják. Az elmúlt években több gyakornok is részt vett ezen a programon, sikerrel.

2015. JÚLIUS 17., PÉNTEK • 13.00–18.00

NYÍLT NAP A SCHOTT HUNGARY KFT.-BEN

Program:

• Gyárlátogatás – ismerd meg a legújabb technológiákat az üveggyártásban!

• Kvíz – nyerd meg a SCHOTT ajándékcsomagot!

• Gyermekeknek óriás mágneskirakó

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Gyere el, számítunk Rád!

Figyelem! A csarnokba csak zárt cipőben és hosszú ruházatban lehet belépni!

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére