Savariások Bolond ballagása Savariában

H.Maja • 2015. április 24., péntek •
A hagyományoknak megfelelően idén sem maradhatott el a Savaria Szakképző Iskola Bolond ballagása. Jó hangulatban, mintegy 180 diák és tanár vett részt a belvárosi felvonuláson.
Savariások Bolond ballagása Savariában

Sümegi Tamás tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, a 2008-tól újra indult, azóta évente megrendezésre kerülő Bolond ballagás több évtizedes múltra tekint vissza. A sok-sok kreativitást igénylő humoros felvonulás elsődleges célja a „komoly” ballagás előtt a búcsú – az iskola tanulóinak kétharmada bejáró -, valamint a felszabadult szórakozás. Idén 180-an vettek részt a performanszon, közülük 109-en érettségizők.

                                   

Az útvonal minden évben azonos, a belváros utcáin vezet keresztül, de igyekeznek a lehető legkisebb gondot okozni a közlekedés egyéb résztvevőinek. Rendőri felvezetéssel, a biztonságot elsődlegesen figyelembe véve szinte bármilyen ötletnek teret engednek. A különböző közlekedési eszközök feldíszítése kézenfekvő, hiszen az iskola fő profilja mindig is a közlekedéshez kapcsolódott.

Természetesen nem maradhatnak ki a felvonulásból a tanárok, osztályfőnökök sem, sőt, maga az igazgató is ott ült a felvezető autóban.

                                     

közösség

további frisss

lap tetejére