Sarkig tárta kapuit a Sportház – Ilyen volt a nyitógála

frisss.hu, MTI Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 04., vasárnap •
Most már a nagyközönség is birtokba veheti a felújított Művelődési és Sportházat. Szombat este tánccal, koncertekkel és Balázs Fecóval kezdődött el az új időszámítás.
Sarkig tárta kapuit a Sportház – Ilyen volt a nyitógála

Több mint egy milliárd forintos beruházással újították fel a korábban igencsak rossz állapotban lévő Művelődési és Sportházat. A hosszúra nyúlt felújítást követően aztán lépésről lépésre számoltunk be arról, hol tart éppen az átalakítás. Október 3-án pedig végre teltház előtt nyitógálával is megünnepelhették.

A Savaria Szimfonikus Zenekar és Mozart Varázsfuvolája nyitánya után Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselő, Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára és Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a közönséget.

Závogyán Magdolna hangsúlyozta, az Új Széchenyi Terv során az év végéig megvalósuló Agora program kiemelt jelentőségű közművelődési fejlesztés, amely az Európai Unió társfinanszírozában 23,5 milliárd forintnyi támogatást nyújt főként a megyei jogú nagyvárosok kulturális és közösségi tereinek megújítására. A helyettes államtitkár elmondta, hogy Kaposvár, Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Tatabánya, Szekszárd, Szolnok, Nyíregyháza, Győr, Szeged, Debrecen, Veszprém, Kecskemét után Szombathely is birtokba veheti az új Agorát, amelyre szavai szerint méltán lehet büszke a város.

Hende Csaba beszédében felidézte gyermekkori emlékeit, szerinte szinte minden szombathelyinek van olyan élménye a művelődési- és sportházzal kapcsolatban, amelyet a szívében őriz. Hozzátette, hogy "nagyon ráfért" a több mint ötven éves épületre a felújítás, amely kiválóan sikerült, így Szombathelynek ismét van egy olyan "kultúrpalotája" amelyre minden szombathelyi, minden Vas megyei ember büszke lehet. Ezt követően Puskás Tivadar hivatalosan is megnyitotta a Sportházat.

A beszédek után a Lorigo TSE, a Savaria TSE és a Westside tánciskola növendékei mutatták meg, Szombathely valóban a tánc fővárosa. Majd világhírű és nagyszerű magyar előadók dalait énekelték szombathelyi énekesek, megidézve azokat a pillanatokat, mikor a Deep Purple, a Buena Vista Social Club vagy mondjuk Máté Péter állt a színpadon.

Ezután az est zárásaként Balázs Fecó egy szál zongorával adta elő legismertebb dalait. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére