Rugalmas, kifizetődő és kedvezménnyel jár: kismamák a munkaerőpiacon?!

frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke és 24.hu • 2017. szeptember 20., szerda •
A Vasi Családi Védőháló projekt keretében az ŐrvidékHázban ismét egy érdekes előadásnak lehettünk szereplői szerdán délután. Előadóként Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke olyan munkavállalási formákról beszélt, amelyek egyrészt a munkáltatók számára is előnyös, másrészt a kismamák számára nyújtanak lehetőséget arra, hogy mihamarabb visszatérjenek a munka világába, ha ők ezt igénylik.
Rugalmas, kifizetődő és kedvezménnyel jár: kismamák a munkaerőpiacon?!

Magyarország jelenleg még munkának azt tekintik, aki rendes, 8 órában bejelentett, határozatlan idejű szerződéssel rendelkezik, Európa más országaiban ettől eltérően számos más modell is létezik. Ez a rugalmas munkaerőpiac, ami kifejezetten segíti a kismamák visszarendeződését a munka világába. 

Ilyen munkavégzési forma lehet a "kettő az egyben" változat, ahol egy bizonyos munkakörre 2 kismamát vesznek fel, akik 50-50%-ban végzik a munkát. Ide tartozhat a home-working, vagyis amikor a teljes munkaidőt részben, vagy egészben otthon tölti az anyuka munkavégzésével. És még számos ilyen lehetőség van. 

A munkáltatóknak azért is érdemes ilyen esetekben eltérni a bevett szokásoktól, ugyanis a GYES alatt alkalmazott nők után számos kedvezményt foganatosíthatnak, ilyen a szociális hozzájárulási adó, vagy a szakképzési hozzájárulási adó. 

Szalai Piroska előadásának a címe nem véletlenül volt az, hogy "Szólj a főnöködnek, szólj a könyvelődnek", ugyanis nagyon sok munkáltató nincs tisztában azzal, hogy rugalmas keretek között alkalmazni kismamát nemcsak, hogy kölcsönösen kifizetődő, de számos kedvezménnyel jár. 

Ez az előadás egy sorozat része volt, ugyanis a Vasi Családi Védőháló projekt keretében várhatóan hetente, vagy kéthetente hasonló témájú, kismamáknak, családosoknak szóló fórumokat tartanak Az ŐrvidékHázban.. 
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére