,,Rossz hold kelt föl…"

Szita Róbert- Bodorkós Máté • 2016. december 17., szombat •
Péntek este az Aréna Saváriában tomboltak a rock szerelmesei, az Edda Művek különleges koncerttel, megyekórussal kiegészítve érkezett. Pataky Attila és zenésztársai fantasztikus ünnep előtti hangulatot varázsoltak a szombathelyieknek.
,,Rossz hold kelt föl…

Pataky Attila, Gömöri Zsolt, Kicska László, Alapi István és Hetényi Zoltán – azaz az Edda Művek tagjai a világhírű Queen líra, a ,,Show must go on” dallamára vonultak fel az Aréna Savária színpadára, majd a ,,Nem értjük egymást” kezdetű klasszikus, aztán a réges-régi ,,Keselyű” szárnyalt a színpad felett. 

A kezdeti Edda lemezekről felcsendült a ,,Kínoz egy ének” és a ,,Minden sarkon álltam már”, aztán a mintegy százfős megyekórus támogatásával a ,,Fohász” már az ünnepet idézte. 
,,Uram, segítsd fiaid, hogy megtisztuljanak, Annyit, mint mi csalódtunk, ne csalódjanak, Uram segítsd, hogy napfény érje tiszta arcukat, Uram adj szép fiaidnak boldog napokat. Kérlek, segíts!” – refrént együtt énekelte a több ezres közönség, a megyekórus és az Edda. 

A Pest megyei Labdarúgó Szövetség felkérésére írt ,,piros-fehér-zöld” című futballinduló ősbemutatója is nagy sikert aratott, sőt Patakyék még meg is tanították a szombathelyi közönségnek a fülbemászó dallamot. 

Aztán megint jöttek a régi slágerek, az ,,Egyszer egy szép napon…”, majd a ,,Hűtlen” és a ,,Mi vagyunk a rock…”.

A koncert végén, újra a karácsonyra hangolt  a zenekar, elénekelték az ,,Ünnep” című nótát, majd levonultak a színpadról Attisék, persze a hálás közönség visszatapsolta a zenekart és jött a ráadás. 
Az Edda tagjai ,,A Kör” közepére állva énekeltek, aztán az újabb nóták után a várva-várt ,,Kölyköd voltam…” című első lemezes slágerre búcsúzott -  a szinte hihetetlen, de már – 65 esztendős Pataky Attila által vezetett együttes, közben persze az ,, őseddás” fia is kisegítette a fatert, mert ,,Rossz hold kelt föl, amikor…”

Péntek este az Edda segítségével jó volt az ünnepre hangolódni. Vissza, vissza, vissza!

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére