Robog az úthenger: megújul a 87-es út szombathelyi szakasza

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 09., péntek •
444 km főutat és 119 km mellékutat újítanak meg a 69 milliárd forintos forrással rendelkező országos útfelújítási program során. Szombathelyen mintegy 2,5 kilométernyi útszakaszt érint a korszerűsítés.
Robog az úthenger: megújul a 87-es út szombathelyi szakasza

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester, a körzet képviselője péntek délelőtt sajtóbejáráson tekintette meg az útkorszerűsítést.  

A helyszínen megtudtuk, hogy a 89-es út városból kifelé tartó szakasza és a METRO körforgalom Söptei úti körforgalomig tartó szakaszát fedi le a 2,5 km-nyi modernizáció.

Reméljük, hogy egy éven belül, egy másik forrásból a második, a METRO körforgalomtól a Söptei útig tartó útszakasz is megújul. Itt egy kerékpárút és egy gyalogút jelenhet meg a korszerűsítés után – tette hozzá a honlapunknak nyilatkozó polgármester. 

Horváth László, a Magyar Közút ZRt. Vas megyei igazgatója a frisss.hu kérdésére elmondta, hogy a Söptei úti és a Metro körforgalom között egyrétegű, 5 cm vastagságú aszfaltburkolat-felújítás zajlik, a Metro körforgalom és a 89-es út körforgalom közötti szakaszon pedig kétrétegű 2X5 cm-es aszfaltot építünk be, de egy aszfalterősítő textilháló is a burkolat alá kerül. Ezt a munkát a burkolat jelfestés követi, közben, az aszfaltozás ideje alatt egy sávon közlekedhetnek majd az autók. 

A hétvégén – tekintettel a mérsékeltebb teherforgalomra – főleg a körforgalomban dolgoznak majd. A 87-es út szombathelyi szakaszának teljes felújítása alatt, várhatóan október 23-ig a Magyar Közút a közlekedők türelmét és megértését kéri.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére