Riói mérleg: 8 arany, 3 ezüst és 4 bronz

Szita Róbert - nso.hu - Fotó: MTI • 2016. augusztus 22., hétfő •
Ma hajnalban véget ért a riói nyári olimpia, a magyar csapat a 12. helyen végzett az összesített dicsőségtáblán. Kialudt az olimpiai láng, a lobogót átvette Tokió.
Riói mérleg: 8 arany, 3 ezüst és 4 bronz

A riói olimpia utolsó napján a férfi maratoni futók versenyeztek, ahol E. Kipchoge révén kenyai arany született, Józsa Gábor a 87., Csere Gáspár pedig a 109. helyen ért célba.

A férfi hegyi kerékpározók versenyében Parti András a 27. helyet szerezte meg. 

A magyar versenyzők eredményeinek részleteit és a nap olimpiai bajnokait IDE kattintva böngészhetik. Ebből kiderül, hogy a férfi röplabdázóknál a hazaiak, a kézilabdázóknál Dánia, a kosárlabdázóknál pedig az Amerikai Egyesült Államok vitte el a pálmát.  

Az olimpia legeredményesebb sportolója újfent Michael Phelps lett 5 arannyal, a TOP 10 legeredményesebb versenyző között pedig a 3-3 olimpiai bajnoki címet begyűjtött Hosszú Katinka és Kozák Danuta is ott szerepel, az ötkarikás játékok összesített éremtáblája ITT tölthető le.

Hétfőn már nem lesz verseny program, magyar idő szerint éjjel 1 órakor impozáns záróünnepséget tartottak a riói olimpián, melyen a magyar zászlót Hosszú Katinka vitte.   

A világ legjobb sportolói a következő nyári olomipián, 2020-ban, Tokióban találkoznak. 

közösség

további frisss

lap tetejére