Rió: Szász Emese és Hosszú Katinka is olimpiai bajnok!

Szita Róbert-nso.hu - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, xlsport.hu • 2016. augusztus 07., vasárnap •
A fantasztikus első nap két magyar aranyérmet hozott. Az elsőségeket párbajtőrvívásban és vegyesúszásban szereztük.
Rió: Szász Emese és Hosszú Katinka is olimpiai bajnok!

Időrendi sorrendben a 33 éves Szász Emeséé volt az első magyar arany. 
Nagyon örülök, de még nem érzem, nem is tudom, mi történt. Még nem fogom fel. A sírás kerülget, hiszen, amiért gyermekkorom óta dolgozott, most valóra vált. Nagyon hálás vagyok a szurkolásért, a hazaiak támogatása nélkül ez nem sikerült volna. Éremért jöttem, közben éreztem meg, hogy ez nagyon szép nap lehet, kiválóan éreztem magam, semmi görcsösséget nem éltem át. Ma minden összejött – ezt nyilatkozta a döntő megnyerése után az M4 Sportnak a női párbajtőr újdonsült olimpiai bajnoka, Szász Emese, aki 15:12-re legyőzte a kétszeres világbajnok olasz Rossella Fiamingót a riói olimpián, ezzel megnyerte a magyar delegáció első aranyérmét.

Az eredményhirdetés után, magyar idő szerint 23 óra 32 perckor egy ország mondhatta, hogy Szép volt, Mesi!
Ez történt korábban: 
Elődöntő
Szász Emese–Lauren Rembi (Franciaország) 10:6
Rossella Fiamingo (Olaszország)–Szun Ji-ven (Kína) 12:11
Negyeddöntő
Szász Emese–Szato Nozomi (Japán) 15:4
Nyolcaddöntő
Szász Emese–Kang Jung Mi (Dél-Korea) 15:11
2. forduló
Szász Emese–Julia Beljajeva (Észtország) 15:11

„Kevés versenyzőt könnyeztem meg így, de amit Emese produkált, az nagyszerű volt” – mondta az MTI-nek Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a magyar győzelemmel zárult riói női párbajtőr verseny eredményhirdetése után.

Magyar idő szerint hajnali 4 óra előtt pár perccel született meg a második magyar elsőség. Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyes úszás döntőjébe az első helyen, nagyon magabiztos úszással, a világcsúcstól mindössze 0,15-tel elmaradva került be.

A finálé első száz métere Katinkáé volt, a pillangóúszásban ellentmondást nem tűrően versenyezett és 1.00.91-gyel fordult a hátúszásra, ahol 150 méternél már egy testhossz volt az előnye, 2.08.39-cel fordult a mellre, ez a ,,gyenge" szám. 300 méternél 3.24.50-et mutatott az óra. A gyorsban még rátett egy lapáttal és 4.26.36-tal fantasztikus világcsúccsal nyert! Az ezüstérmes amerikai Maya Dirado majdnem 5 másodpercet kapott. ELKÉPESZTŐ!!!

A gyorsnaszád célba ért, a Bajától Rióig tartó útt bearanyozva!

Olyan érzésem volt, mintha edzésen úsznék, nagyon felszabadultan úsztam. Világcsúccsal lettem olimpiai bajnok a családom előtt, ez életem egyik legszebb napja - nyilatkozta az M4 Sportnak a győzelem után Katinka.  

Az első riói nap magyar vonatkozású eredményeiről további információkat ITT olvashat. 

közösség

további frisss

lap tetejére