Rendőrségi nyílt nap (nem csak) középiskolásoknak!

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. október 11., kedd •
Kutyás és rögtönzött rendőrségi bemutató mellett az érdeklődőknek lehetőségük volt kipróbálni a hatóság által használt gépjárműket is.
Rendőrségi nyílt nap (nem csak) középiskolásoknak!

A magyar kormány 2016. augusztus 10-én döntött arról, hogy  3000 új munkaerővel növeli a rendőrség állományát. Ezért a mai délután egy nyílt napot rendezett a Vas megyei Rendőr-főkapitányság, amely a találó HATÁRVADÁSZ nevet kapta. A rendezvényre rengeteg diák érkezett, több végzős osztály is a tiszteletét tette az eseményen. A nyílt napot Vargáné Kelemen Mária rendőr ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetőjének köszöntője nyitotta. A fiatalok arcán a kíváncsiság jeleit véltük felfedezni, bár a száraz adatok után megélénkültek a diákok, amikor rendőrségi bemutatókra került sor.

Az érdeklődők közt ott volt Seregély Gyöngyi, a tavaly karate Európa-bajnokságot nyert tanuló is.

Improvizált helyzetekben kellett helyt állniuk a készenléti rendőrség alkalmazottainak. A látványos taktikai akciót követően az állatbarátok is megtalálták a számukra kedves programot. Igazán emlékezetes kutyás bemutatót láthattak a diákok, egy nagyon aranyos németjuhász kutya személyében. Igaz, inkább ilyen körülmények között találkozzunk a kiképzett ebbel. A járműpark mellett megtekinthették a diákok a fegyverzeti eszközöket is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére