Fejlesztés és modernizálás: Szép és kulturált lett az aluljáró

szróbert-HCs • 2014. október 10., péntek •
Az adósságkonszolidáció után a városnak lehetősége nyílt, hogy rendbe hozassa az útjait, járdáit, aluljáróit, hídjait - hangzott el a megújult Szent Márton utcai aluljáró pénteki, rendhagyó avatásán. Puskás Tivadar polgármester elmondta, hogy a mintegy ötszáz millió forintos útfelújítási program részeként sikerült széppé, újra kulturálttá tenni a Szent Márton utcai aluljárót, melyet a polgármester mellett Lendvai Ferenc és Horváth Csaba önkormányzati képviselők avatták fel és adtak át használatra a járókelőknek.
Fejlesztés és modernizálás: Szép és kulturált lett az aluljáró

A Művészeti Szakközépiskolások műsora hívogatta a járókelőket a Szent Márton utcai aluljáróba. A zenei aláfestés után a polgármester az adósságkonszolidáció után lehetővé vált útfelújítási programról beszélt, majd azt kívánta, hogy sikerüljön hosszú ideig megőrizni az aluljáró kulturált állapotát. 

Lendvai Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője az ünnepség után a friss.hu-nak elmnondta: az elmúlt harminc évben nagyon elhasználódott az aluljáró, hiszen a graffitisek kedvenc helyévé vált. Több lépcsőben újult meg az aluljáró, hiszen elsőként energiatakarékos világítást szereltettünk fel, ezzel pedig szinte ötödére csökkentettük az elektromos költségeket. Felszereltettük a kültéri kamerákat és hangszórókat is, melyekkel a központban szolgálatot teljesítő közterület-felügyelő azonnal reagálhat, hangosbeszélőn felszólíthat az esetleges rendbontás abbahagyására, illetve a mobil egység pár perc alatt itt tud lenni, és intézkedhet, ha szükséges. A második lépésben eltávolíttattuk a graffitiket, látványosan szép, környezetbarát lett minden fal.

Honlapunk megtudta, hogy az útfelújítási program a következő önkormányzati ciklusban is folytatódik.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére