Rangadót nyert a SMAFC Szombathelyen

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 10., csütörtök •
A vereség ellenére szeretnének négy közé jutni a SzoESE kosarasai.
Rangadót nyert a SMAFC Szombathelyen

Nagy dicsőség, hogy a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai az ország egyik legjobb csapatával rendelkezik. Ennek ékes bizonyítékaként aranyérmet nyertek  2015-ben Kéri Péter fiai. Szerda este a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság következő fordulójában léptek pályára a SzoESE játékosai. Ellenfelük a SMAFC gárdája volt, akikkel minden évben élvezetes mérkőzéseket vívtak a szombathelyiek.

Kozma 5 pontot szerzett a rangadón

Ennek ellenére nem kezdődött jól hazai szempontból a találkozó, hiszen a vendégek alaposan bekezdtek és pontos támadásokat vezettek. A negyed végén leginkább a 13 dobott pont adott okot a csalódottságra a hazaiak mesterének. A folytatás sem úgy alakult, ahogy a szépszámú közönség remélte. Forrai klasszis formájának köszönhetően megnyugtató soproni előnyt mutatott az eredményjelző a félidőben. A pihenő jót tett a hazaiaknak, mert szigorítottak védekezésükön és feljavult a dobóformájuk is. Ekkor zúgott a csarnok is, hiszen bíztak a szurkolók a csodában. Azonban minden hiábavaló volt, mert a záró negyedre elfáradtak a hazaiak, miközben a vendégeknél Berneczei és Nagy is belelendültek a pontgyártásba. A mutatott játék alapján megérdemelten nyert a SMAFC.

Kéri Péter vezetőedző: Sajnos hiába készültünk fel ellenfelünkből, mert tudtuk, hogy három méregfoga lesz a csapatnak. Ennek ellenére képtelenek voltunk őket semlegesíteni, így a vereséget sem kerülhettük el. Reménykedem, hogy a folytatásban összeszedjük magunkat, mert szeretnénk idén is a négyes döntőbe jutni.

SzoESE - SMAFC
74-84
(13-23, 18-22, 20-11, 23-28)

SzoESE: Novák 10, Horváth B. 8/6, Mészáros 24/9, Földesi 14, Perák 8.
csere: Kozma 5/3, Németh A. 3, Gábor M. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter
SMAFC legjobb dobói: Forrai 39/21, Berneczei 25/3, Nagy 18/6.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére