Radó András gólja megint három pontot ért: Haladás – Újpest 1-0

SzR-TT • 2014. március 30., vasárnap •
Mindenképpen nyerni szeretett volna a Szombathelyi Haladás az elmúlt bajnoki és kupameccseken is remek sorozatot produkáló újpestiek ellen. Artner Tamás együttese aztán be is váltotta az ígéreteket, hiszen közepes játékkal ugyan, de nagy küzdelemben - március 30-án - itthon tartották mindhárom bajnoki pontot. Radó Andrásék ezzel a tabella előkelő 4. helyére ugrottak.
Radó András gólja megint három pontot ért: Haladás – Újpest 1-0

A mieinknél Halmosi Péter öt sárga lapja miatt nem játszhatott, Schimmer Szabolcs beteget jelentett, Mursits Roland, Kalász Milán, Devecseri Szilárd pedig sérült volt. A vendégeknél Kabát Péter nem szerepelhetett eltiltás miatt, ezt viszont nem bántuk. Ősszel 1-1 volt az eredmény a Megyeri úti Szusza Ferenc stadionban, a Hali gólját Fehér Zoltán szerezte.

Helyszíni tudósítás a Rohonci útról
Szombathelyi Haladás – Újpest FC 1-0
3723 néző
Haladás: Rózsa - Fehér, Guzmics, Tóth P., Bosnjak - Simon, Iszlai - Nagy G., Szakály (Gyurján B. 46’), Hrepka (Németh M. 60’) – Radó (Medgyes 91')

Újpest: Dmitrovic – Nagy J., Ngawa (Tshibuabua53’), Heris, Juanan – Suljic, Vasiljevic, Kosovic (Simon K. 54’), Sankovic, Balogh B.- Zamostny (Proesmans (61’)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Erős, Ring), érdekesség, hogy Kassai Viktor gólbírói szerepkörben lépett a szombathelyi gyepre. 
A mérkőzés előtt a héten elhunyt szombathelyi születésű dr. Németh Istvánra, Szentendre címzetes jegyzőjére és Tebeli Györgyre, a csapat gyúrójára emlékezett a kilátogató közel 4 ezer szurkoló.

1’ – Eléggé felforgatott összeállításban küldte pályára a lilákat Vignjevic, de így is nagyon erős a vendégcsapat. 
5’ – Egyelőre meddő mezőnyjáték zajlik, a két szurkolótábor viszont jól szórakoztatja magát.
15’ – Egymás hibáiból élnek a csapatok, semmi extra, sőt.
30’ – Hazai szöglet után Guzmics fejelhetett volna, ám Ngawa látta kárát a felugrásának, ezt követően a lila-fehér védőt kellett ápolni.
45’ – Vezetünk! Nagy G. lövését még kitornázta Dmitrovic, ám a következő pillanatban Radó már betalált, 1-0!

46’ – A szünetben Artner Tamás változtatott, Szakály helyett Gyurján folytatta.
49’ – Szép támadás végén Hrepka lőhetett, de mellé csavart. 
57’ – Gyors akciónk végén Nagy G. ért a kapu elé, de a lila-fehér hálóőr még időben felszedte előle a labdát. 
61’ – A csere után Németh M. került egyből helyzetbe, de két jó csel után mellé vágta. 
66’ – Nagy G. mesteri átadása után Radó került volna helyzetbe, de elsodorták, a síp azonban néma maradt, nem úgy a hazai közönség…
90’ – A meccs utolsó perceiben a vendégek nyomtak, de ezek a támadások nem vezettek eredményre.
90’ + 2’ – Vége!!! Sikerült megőrizni a minimális előnyt, maradt az 1-0! A végén joggal zúgott a szép volt fiúk! 

Artner Tamás: Azt hiszem, hogy nagyon küzdelmes meccsen, de megérdemelten győztünk. Az Újpest nagyon jó csapat, így nehéz volt a győzelem. Az elsőhöz képest a második félidőben már élénkebbek voltunk, szerkezetet is váltottunk, ám a lilák gyors játékosaival nehéz volt felvenni a versenyt. A védők fantasztikus munkája azonban ma 3 pontot ért. A sors visszaadta, amit a múlt héten a Pápán elvett, magáért beszél, hogy jelenleg a negyedik helyen állunk. 

Nebojsa Vignjevic: Az első játékrészben elfelejtettünk küzdeni, nem volt harci szellem. A Haladás vezetése után, a második félidőben már túl késő volt, nem sikerült kihasználni a lehetőségeket. Ma hiányzott az energia, a megfelelő küzdőszellem, talán jókor jött a vereség!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére