Príma: Halász Bence is jelölt

Szita Róbert • 2016. október 16., vasárnap •
A Vas megyei ifjúsági Príma-díjra jelöltek között találjuk a junior világ- és Európa-bajnok kalapácsvetőt, Halász Bencét is.

A 19 esztendős Halász Bence nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Váradi Benedek kosárlabdázó, Takács Dániel bábszínész és Szilágyi Miklós karnagy-zeneszerző mellett ő is jelölt a díjra, és, mint honlapunknak elmondta, már a jelölést is nagy motivációnak és elismerésnek tekinti. 

A szombathelyi Dobó SE sportolója, Halász Bence már évek óta a legígéretesebb hazai atléták egyike. A diszkoszvetésben és súlylökésben egyaránt eredményes, ám legnagyobb sikereit kalapácsvetésben elérő fiatal számos sikere közül kiemelkedik, hogy 2013-ban két számban is megnyerte az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, 2014-ben második lett a nandzsingi ifjúsági olimpián, tavaly a junior Eb-n diadalmaskodott, az idén pedig a lengyelországi Bydgoszcz-ban rendezett junior-világbajnokságon nem talált legyőzőre. Erről az eseményről a frisss.hu ÉLŐben tudósított ITT

Halász Bence nemcsak a Vas megyei ifjúsági Príma-díjra, de akárcsak 2014-ben és 2015-ben, idén is jelölt volt az év feltörekvő atlétája címre is. Ahogyan a jelölésben méltatták, az idei, 82,64 m-es dobásával (még a vb előtt érte el) minden idők negyedik legjobb junior eredményét produkálta a hat kg-os kalapáccsal.

Október 18-án, kedden 12. alkalommal adják át a Vas megyei Príma-díjakat, a helyszín a Weöres Sándor Színház lesz. 

közösség

további frisss

lap tetejére