Pofonegyszerű sütés nélküli nyári édességek

frisss.hu • 2015. július 07., kedd •
Ilyen melegben senki ne számolja a kalóriákat!
Pofonegyszerű sütés nélküli nyári édességek

 

Cseresznyés vagy meggyes kocka

Hozzávalók:

15-20 evőkanál cukor,

1 kg cseresznye vagy meggy

 20 evőkanál búzadara,

2 csomag vaníliás pudingpor,

1 l tej

kb 2 dl tej

cukor

fahéj


Először is az 1 liter vizet a cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Közben kevés fahéjjal ízesítjük, majd 5-10 perc főzést követően beleöntjük a búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. Egy tepsit fogunk és beleöntjük a masszát. 2 csomag vaníliapudingot veszünk és 1 liter tejben, kis cukorral  még forrón a darára öntjük. Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk (vagy előre megvásárolt tejszínhabbal), és a tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük, nagyobb kockákra szeleteljük.

Házi gyümölcsrizs

Hozzávalók nagyjából három adaghoz:

20 g vaj
110 g arborio rizs/ risotto rizs)
40 g nádcukor/ barna cukor
600 ml zsíros tej
kevés kakaópor

1 db sárgabarack
100 g málna
 

Első lépésként a tejet felforraljuk a cukorral, majd félrehúzzuk, ám melegen tartjuk. Aztán a vajat felhevítjük egy kis lábosban, és nagyjából egy percen át pirítjuk rajta a rizst. Majd óvatosan, merőkanalanként hozzáadagoljuk a cukros meleg tejet a rizshez. Figyeljünk arra, hogy folyamatosan keverjük a rizst, és ha magába szívta a tejet, újabb merőkanállal adjunk hozzá. Ne siessük el! Végül ha elfogyott a tej, lehúzzuk a lábost a tűzről, és 10 percre lefedjük. Utána kettéválasztjuk a rizst, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Három öblösebb poharat veszünk, és belemerjük a rizst. Alulra tetszés szerint a kakaós, felülre a fehér rizs kerülhet. A két színű rizs közé előre megmosott, majd szétnyomkodott málnát teszünk. A málnavelőt rákanalazhatjuk még a rizsre is. A desszertet egész málnaszemmel, és szeletelt sárgabarackkal díszítjük, majd hűtve tároljuk.

Citromos nyár

Hozzávalók:

25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta

5 dl tejföl, 

5 dl tejszín,

2 db citrom,

12 ek. cukor,

1 cs. vaniliás cukor

A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral, és keverjük bele a citromok reszelt héját és levét. A bátrabban egy kis lime levet is ereszthetnek bele, nagy egy pici narancsot is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy nagy üvegtál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Ahogy a tiramisut is adagolják. Citrom gerezdekkel, citromreszelékkel és mentalevelekkel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére