Poénokkal operált a Szinetár-Dolhai páros

frisss.hu Fotó: Mészáros Zsolt/ WSSZ • 2015. augusztus 26., szerda •
A Weöres Sándor Színház és az Operettszínház két órás fúziója jól működött.
Poénokkal operált a Szinetár-Dolhai páros

Bár a rossz idő miatt a szabadtérre tervezett keddi Kooperett a Weöres Sándor Színház nagytermébe költözött, ettől a változástól mégsem vesztett lendületéből. Kooperett ahogy tapasztaltuk, egy nagy meseest habbal, amin a szereplők akár olyan sztorikat is elmondanak magukról, amiket máshol nem vállalnak. A személyes hangvételű beszélgetés mozgatórugója Jordán Tamás, aki jó moderátorként kiszedett minden érdekességet a vendégeiből.  

Szinetár Dóra és Dolhai Attila a budapesti Operettszínház két művészéből is. Szinetár Dóra például elmondta, négy évesen már Psota Irénnel szerepelt egy színpadon, amire a mai napig nagyon büszke. Táncolni, énekelni, színészkedni akart mindig is, de leginkább szülei miatt lépett erre a pályára. Bevallotta ez a pálya rengeteg örömmel, de sok munkával jár. Bár ma már egy színpadon játszik Dolhai Attilával, akivel nem ment zökkenőmentesen a megismerkedés.

Attila elárulta, zavarban volt, mikor megismerkedett Dórával, aztán gyorsan hozzátette, gyorsan oldódott a szitu köztük. Mára annyira összeszoktak, hogy végig ugratták egymást. Bevallották az erősebb és gyengébb szerepeiket, és meséltek a közös munkáról.

A szombathelyiek számára két jól ismert színész, Németh Judit és Orosz Róbert is velük tartott a beszélgetésben. Juditról kiderült közben, nagy Dolhai-rajongó, amit kicsit sem akart véka alá rejteni. Orosz Robi hozta azt a formáját, amiért szeretjük, ő tipikusan az az ember, aki párszor szól, de akkor hatalmasat.

A beszélgetéseket musicalslágerek és operett betétdalok zárták le és indították újra, Bolba Tamás és Gyenes Béla zenei kísérete mellett. Valószínű a jegyvásárlók többsége Szinetár Dórát vagy Dolhai Attilát akarta hallani, de így utólag biztos mindenkinek megérte az is, hogy Jordán Tamás, ha csak pár sor erejéig is, de dalra fakadt. Régen láttuk ennyire belazultnak a szombathelyi teátrum igazgatóját. Jó kis este volt.

 

közösség

további frisss

lap tetejére