Pillangólányok táncolták be a jókedvet a zarkaházi Szily-kastélyba

Szerző: frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. június 25., vasárnap •
A szombathelyi MIRA Orient Art évadzáróján jártunk.
Pillangólányok táncolták be a jókedvet a zarkaházi Szily-kastélyba

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a zarkaházi Szily-kastélyban tartotta évadzáró műsorát a MIRA Orient Art Orientális Társulata. A tizenhárom éve működő társulat több, mint két órás műsorban összegezte a mögöttük álló évadot.

A programban szereplő széles koreográfiarepertoárral ízelítőt adtak az évet tükröző legkiemelkedőbb rendezvények sikereiről, karitatív- és fesztiváli táncprogramokról, valamint a társulat csoportjainak területi, országos és nemzetközi szintű táncsportban elért kiváló eredményeiről, minősített versenyszámaiból.

Az évadzárón a nyitó és a záró számot – immár rendhagyóan –, együtt táncolják az óvodás korú gyermektől a felnőttig, a kezdő hobbitáncostól, a profi versenyző szintig-, valamennyi tanítvány, ezzel is megmutatva azt, hogy a nőiség tánca generációkat összekötő értékkel bír, valamint közösségi élményt is nyújt kortól függetlenül művelői számára. Idén első alkalommal sérült fiatalokból álló csoportjuk – az Aranyhíd Egymi SNI-s tanulói – is résztvevője volt a gálának.

Az évad összegzőben a társulat művészeti vezetője, Bangó Mária (Mira) megköszönte a tanítványok jótékonysági programokon való táncszerepléseit, nevezési díjkedvezményekkel jutalmazta a kimagasló versenyeredményeket elért táncosokat.

A MOA Orientális Társulat csoportjai nyáron is aktívak, folyamatosan készülnek a programokra, amely közül a legfontosabb a közel évtizedes múlttal büszkélkedő, karitatív célú Szultánia, amelynek sok éve immár a Cafe Frei ad otthont a Savaria Történelmi Karnevál kísérőrendezvényeként.

A 2016-’17-es évad kiemelt rendezvényei

  • Részvétel a NYM-SEK Nagy sportágválasztóján, idén is felkérésre bemutató órát tartottak az egyetemen, a testnevelő és rekreáció szakos alap és master képzésen résztvevő hallgatóknak, amelyen idén több, mint 70 fő vett részt.
  • Kőszeg- Oriental tavasz
  • Herényi Virágút
  • Tánc Világnapja, Szombathely és Sárvár
  • Orient-Tál Jótékonysági Bál, amelyen 431.000,- Ft-ot gyűjtöttek. A teljes bevételt Aranyhíd EGYMI-nek ajánlottak fel.

Versenyeredmények:

  • ARRABONA HASTÁNC VERSENY, Győr

Felnőtt haladó dobszóló BRONZ minősítés

  • Budapest Belysium Fesztivál és Verseny, Budapest

Felnőtt haladó csoport dobszóló ARANY minősítés
Felnőtt haladó csoport folk-pop fúzió ARANY minősítés
Fenőtt Haladó szólista dobszóló EZÜST minősítés

  • A Fogyatékossággal élő emberek Országos Kulturális Fesztiválján, Celldömölkön az Aranyhíd EGYMI sajátos nevelésű igényű tanulóival, KÜLÖNDÍJ
     

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére