Pétervári Tibor: kellemesnek mondható, késő őszies időjárás lesz a négynapos hosszúhétvégén

Frisss.hu - Fotó: outsidebroadcast.net/RCNaturephotos • 2016. október 28., péntek •
A részletekért katt ide.
Pétervári Tibor: kellemesnek mondható, késő őszies időjárás lesz a négynapos hosszúhétvégén

Pénteken éjszaka átmenetileg megnövekszik a felhőzet, ami szombat délelőttig tart. Elvétve fordulhat elő futó zápor, nagyon kevés helyen és jelentéktelen mennyiségben. A délnyugati szél szombaton napközben észak, északnyugatira fordul és időnként megélénkül, a Fertő-Hanság vidékén lesznek erősebb széllökések is.

Vasárnap valószínűleg párásabb, ködösebb idő lesz átmenetileg a reggeli órákban, de csapadék nem várható. Nap közben csökken a felhőzet, a pára, ködfoltok megszűnését követően a következő négy napban a hőmérsékletben nem lesz nagy változás, ez olyan 13 fok körüli maximumokra lehet számítani.

A hétfő reggel ígérkezik valamivel hidegebbnek, általában olyan 0-5 fok között lesz a minimum, de hétfőre virradóra, illetve kedden reggel is egy-egy gyenge fagy előfordulhat. Csapadékra inkább csak a szerda naptól kezdve számíthatunk, eső, záporeső formájában.

A következő négy nap során számottevő csapadék nem várható, maximum szombaton és vasárnap késő este, de tényleg jelentéktelen mennyiségben, tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelőjétől.

közösség

további frisss

lap tetejére