PestiSrácok.hu: Czeglédy strómanokkal működtette a bűnszervezetet

Pestisrácok.hu/MTI fotó: MTI/ Bugány János • 2017. június 16., péntek •
Tovább bonyolódik a Czeglédy-ügy, újabb részletek derültek ki.
PestiSrácok.hu: Czeglédy strómanokkal működtette a bűnszervezetet

Czeglédy Csaba miatt magyarázkodik az MSZP-s ügyvéd cége, a Human Operator Zrt. A vállalkozás közleményben tudatta a Pestisrácok.hu-val, hogy a cég szerintük szabályosan működik, ráadásul Vas megye egyik kiemelt adózója.

A Human Operator Zrt. közleményében azt írja, igazgatóságuk értetlenül áll az elmúlt napok eseményei előtt, ezt küldték a Pestisrácok szerkesztőségének:

"Cégünk az elmúlt években a Nemzeti Adó- és Vámhivatal különböző megyei szervezeteinek rendszeres és folyamatos vizsgálata mellett végezte tevékenységét. A hivatal által lefolytatott vizsgálatokban nem született a Human Operator Zrt.-t elmarasztaló közigazgatási adóhatározat.

Az Igazgatóság a következő napokban áttekinti a cég működését és tájékoztatni fog minden érintettet a további ügymenetről, egyben kéri, hogy a különböző sajtóorgánumok beszámolóit mindenki fenntartásokkal kezelje" – fogalmaznak.

Ahogy írtuk, a gyanú szerint Czeglédy Csaba, aki egy - a többi között számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő - szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűncselekmények következtében az állami költségvetést több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrány érte.

A Pestisrácok.hu úgy tudja, a nyomozók gyanúja szerint a hálózat működtetésének célja éppen ez volt, hogy Czeglédy cégében “rendben legyenek a dolgok”, a milliárdok a neki bedolgozó iskolaszövetkezeteknél tűntek el. Vagyis a Human Operator kiadta a munkát az iskolaszövetkezeteknek, akik szépen, ahogy kell, be is számláztak, a trükközés ez után, a partner cégeknél történt.

Via Pestisrácok.hu

közösség

további frisss

lap tetejére