Pars Krisztián világbajnoki negyedik

Szita Róbert - Fotó: hosszabbitas.eu • 2015. augusztus 23., vasárnap •
Peking tartozik nekem egy éremmel. Bízom abban, hogy minél fényesebb lesz az ottani érmem, és meg fogom szerezni a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét - a többi között ezt nyilatkozta az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok az atlétikai világbajnokságra készülve. Sajnos Peking továbbra is tartozik Krisztiánnak, ugyanis a mostani atlétikai világbajnokságon is a negyedik helyen végzett. A frisss.hu élőben közvetített.
Pars Krisztián világbajnoki negyedik

13.35 - Az utolsó lehetőség...

A szlovák Lomnicky 75.79-cel a nyolcadik...az egyiptomi Elgamel 76.81-gyel a hetedik...a finn Söderberg 76.92-vel a hatodik...a lengyel Nowicki 78.55-re javít és letaszítja Krisztiánt a dobogóról...Litvinov nem javít, 77.24-gyel ötödik lett...most lép Krisztián a dobókörbe.

GYERÜNK!!! 77.05 méter, Pars Krisztián már megint a negyedik helyen végzett Pekingben. 

Nazarov nem javít, így 78.55 méterrel, jobb második eredménnyel ezüstérmes. Fajdek pedig világbajnok, a legjobbja 80.88 méter. 

 

13.25 - Ötödik kísérletek következnek...

A 4-8. helyezettek nem javítottak, viszont most nagyon fontos volna Krisztiánnak egy minden eddiginél nagyobb dobás. Most áll a dobókörbe...és 76.40 méter, marad a 3. helyen. Nazarov megint javít, 78.55 métert mutat az eredményjelző, de nagyon messze van a világelső lengyeltől. Fajdek a dobókörben...79.34 - ezzel is első lenne!

13.10 - Nyolcan folytatják...

Krisztián a hatodik lesz, az jó szituáció. Eddig csak a szlovák Lomnicky javít, 75.79 méter, de marad a 8. helyen. A többiek hibáznak, illetve kisebbet dobnak az eddigi legjobbnál és már megint Pars Krsiztián a dobókörben. Nem mérette le ő sem, marad a harmadik helyen. Nazarov 78.06-ra, Fajdek pedig 80.88-ra javít.  

12.55 - És már kezdődik a harmadik...

Litvinov nagyon jó sorozatot dob, most 77.24 sikerül neki. Millernek nem megy, Krisztián jön. 77.32 méter!!! BRAVÓ, EZZEL KRISZTIÁN A MÁSODIK HELYEN ÁLL! Egamel zárkózik: 76.81. Fajdek bemutatkozott: 80.64 méter, már ő az első, Krisztián a harmadik most. 

12.45 - Zajlik a második sorozat...

Litvinov bekezdett, 77.09 méter, átvette az első helyet, aztán Nazarov őt is megelőzte, 77.61 méter! Pars Krisztián 75.98 méterrel folytatta, sajnos nem javított. Noviczky 76.73-at dobott, s ezzel feljött a negyedik helyre. pars Krisztián a hatodik helyen várja a folytatást.

Az 1-8. helyezett folytathatja majd a negyedik sorozatot. 

12.30- Itt az első sorozat... 

Litvinov kezdett, 70.75 méterrel száll a szer. N. Miller kilépett, és most jön Krisztián. A Dobó SE versenyzője harmadikként lép a dobókörbe, és az eredményjelző 76.33 métert mutat. Kezdésnek jó. Szerintem ezzel biztosan bejut a nyolcas döntőbe, de ennél (v)érmesebb reményeink is vannak. Az első sorozat után a finn Söderberg vezet 76,92 méterrel, Nazarov (tadzsik) 76.83 méterrel áll a második helyen, Pawel Fajdek 76.40 méterrel a harmadik, Pars Krisztián a negyedik. Nagyon szoros a verseny, az 1-8. helyezett folytathatja majd a negyedik sorozatban. 

A döntő és résztvevői

Pawel Fajdek (lengyel), Nick Miller (brit), Szergej Litvinov (orosz), Wojcziech Noviczki (lengyel), Asraf Amgad Elseify (katari), David Söderberg (finn), Dilsod Nazarov (tadzsik), Mosztafa El-Gamel (egyiptomi), Pars Krisztián (magyar), Roberto Janet (kubai), Tuomas Seppanen (finn), Marcel Lomniczky (szlovák).

Előzmények

Hét évvel a pekingi olimpia után ismét a Madárfészekben lép dobókörbe Pars Krisztián. A magyar kalapácsvető 2008-ban negyedik volt az ötkarikás játékokon, majd a fehéroroszok doppingbotránya miatt egy ideig ezüstérmesnek érezhette magát, s a papírforma szerint a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságon is a második helyet célozhatja meg.
Könnyen lehet, hogy ezúttal ismét Tyihon lesz az idén hosszú ideig sérüléssel bajlódó szombathelyi atléta egyik nagy riválisa. A fehérorosz kalapácsvető ugyanis visszatért eltiltása után, és 77,46 méterrel iratkozott fel a rajtlistára.

A szám első számú esélyese a címvédő Pawel Fajdek. A lengyel dobó - mióta tavaly az Eb-n kikapott Parstól - 15 versenyt nyert sorozatban, s nem valószínű, hogy Pekingben bárki legyőzheti. Ebben az évben csak ő dobott 80 méter felett, 83,93 méterrel vezeti a világranglistát - ez minden idők 10. legjobb eredménye.

12.15 - Jó napot és nyolcvan méterrel kezdődő magyar kalapcsvető eredményeket kívános minden kedves atlétabarát sportrajongónak!

közösség

további frisss

lap tetejére