Pars Krisztián: sérülés ide, sérülés oda, döntőbe akarok jutni!

Szita Róbert - Fotó: atletika.hu és frisss.hu • 2017. augusztus 06., vasárnap •
London kalapácsvető olimpiai bajnoka eddig minden világversenyen döntőbe jutott. A Dobó SE atlétája most is folytatná ezt a kivételes sorozatot, szerinte ez most 75 méteres dobással sikerülhet.
Pars Krisztián: sérülés ide, sérülés oda, döntőbe akarok jutni!

A megannyi sérüléstől teletűzdelt szezon vége felé közeledve, a londoni atlétikai világbajnokságon áll dobókörbe szerdán Pars Krisztián. Az olimpiai- és kétszeres Európa-bajnokot utolsó hazai edzésén kérdeztük meg, hogyan látja a londoni vébé esélyeit. 

A makacs sérülés ellenére úgy gondolom, hogy elvégeztem azt az edzésmunkát, amit idénre elterveztem. A kis mellizom sérülésemre mindenféle gyógymódot kipróbáltam, de nem lett jobb sajnos. A sérülés egyébként inkább a dobás technikai lényegét hátráltatja, mint magát a dobást. Jelenleg mintegy 3-4 méterrel a tudásom alatt teljesítek, de bevállalom a londoni részvételt, mert a két lengyel mögött méterekkel lemaradva nagyon sűrű a mezőny, szóval bármi kijöhet.

Amennyiben a 75-76 métert elérem, akkor már elégedett leszek és ezzel szerintem a döntőbe kell, hogy jussak. Ha sikerülne jól elindítanom a szert, akkor egy kis szerencsével még a 77 méter is összejöhet. Azt gondolom, hogy nagyon jó a londoni kör, jó élményeim vannak a stadionból, igyekszem a tőlem telhető legjobbat hozni – nyilatkozta honlapunknak Pars Krisztián.    

London kalapácsvető olimpiai bajnoka eddig minden világversenyen döntőbe jutott, ez pedig kötelez - mondta weblapunknak a Dobó SE vezetőedzője.

Optimális esetben mind a legjobb tizenkettő, mind a legjobb nyolc közé be kell jutnia. Az 1-2. helyet a lengyeleknek kiadták, de a további helyezéseket szerintem bárki megszerezheti – fogalmazott még a Londonba indulás előtt Németh Zsolt mesteredző.

Amennyiben Krisztiánnak sikerül a szerda esti selejtező, augusztus 11-én, pénteken következhet a döntő.
 

közösség

további frisss

lap tetejére