Pars Krisztián győzött, Halász Bence egyéni csúccsal második!

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. április 30., vasárnap •
A dobóatlétáknak rendezett Savaria Kupa több kiváló eredményt, egyéni csúcsok sokaságát hozta. Az olimpiai bajnok mögött a trónkövetelő Halász Bence 75, 56 métert dobott, ezzel pedig már-már Londonban, az atlétikai világbajnokságon érezheti magát.
Pars Krisztián győzött, Halász Bence egyéni csúccsal második!

A ligaversenynek minősülő Savaria Kupát kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és súlylökésben rendezték meg. Négy korosztály dobóatlétái szerepeltek a Sugár úti dobócentrumban, ahol a várva-várt versenyszám természetesen a férfi kalapácsvetés volt. A győzelmet az olimpiai- és kétszeres Európa-bajnok Pars Krisztián 76,84 méteres dobással szerezte meg, ez Krisztián idei legjobb eredménye, a második pedig a junior világ- és Európa-bajnok Halász Bence lett, aki eredményével mindössze 44 centiméterrel marad el a londoni VB kiküldetési szintjétől. 

Nagyon elégedett vagyok az eredményemmel, csaknem 1 métert javítottam az eddigi egyéni csúcsomon. Még egy kicsit lehetett volna nagyobb a dobás, és akkor már ma összejött volna a 76 méteres VB-szint. Úgy érzem, sokat fejlődtem, de edzek tovább – nyilatkozta boldogan honlapunknak az U23-as Európa-bajnokságra készülő Halász Bence, aki azt is hozzátette, hogy nagy lépésnek érzi a mai eredményt, hiszen egy kevésbé sikerült dobáson kívül minden kísérlet elérte, illetve meghaladta a 73 métert. 

A 20 éves tehetség két hét múlva a szekszárdi csapatbajnokságon javítaná tovább egyéni legjobbját. 

Németh Zsolt mesteredző, a Dobó SE vezetőedzője is rendkívül elégedett volt a verseny után, honlapunknak úgy fogalmazott, hogy kevesebben nem dobtak egyéni- és idei legjobbat, mint ahányan igen és még nagyon bízik abban, hogy 2-3 méter javulás mindenkiben benne van még ebben a szezonban.

Az eredmények ITT böngészhetők, fotóink korábbi versenyeken készültek. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére