Pars Krisztián és a huszadik versenyszezon

Szita Róbert - Fotó: pars.hu és frisss.hu • 2017. január 19., csütörtök •
Az olimpiai- és kétszeres Európa-bajnok kalapácsvető úja edzésbe állt.
Pars Krisztián és a huszadik versenyszezon

Az M4Sport reggeli műsorában Pars Krisztián boldogan újságolta, hogy rendbe jött, miután az egyik idei edzésen beázott a cipője és megfázott.  
Megkezdtem a huszadik versenyszezonomat, hétfő óta újra edzek. Nem titkolom, nagyon nehéz volt nekifutni újra az edzéseknek, hiszen sem az olimpia, sem a korábbi sérülés feldolgozása nem egyszerű. Egy akut sérülést pedig az én koromban már egyre nehezebb leküzdeni. A tavaly áprilisi műtét óta az izmom nem úgy működött, ahogy kellett volna, ezért ezt be kellett pótolni a mozgásban. Sokáig kifelé ment a jobb lábam, ezt sikerült visszarakni, ezek után úgy gondolom, hogy a kemény edzések után már nem lehet gond – nyilatkozta a Dobó SE olimpiai bajnoka. 

A hétfőn induló dél-afrikai edzőtáborral kapcsolatban a kalapácsvető elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, mert immár tizenkettedszer utazhat melegebb éghajlatra, hogy minél eredményesebben felkészüljön a versenyszezonra. 
Potchefstroom egyetemi város, ahol kiválóak körülmények, jól bemelegítve dobhatunk, nem kell rétegesen beöltözni. Bízom benne, hogy a következő 5-6 hónap sérülésmentes lesz és, ha rendben lesz a felkészülésem, akkor jó versenyévem lehet. Igazi húzóerő számomra, hogy tartani tudjam a lépést a tehetséges fiatalokkal, akik nagyon pörögnek, nekem pedig nem szabad lemaradnom – tette hozzá London olimpiai bajnoka, aki a jól ismert dobókört kihasználva, idén az atlétikai világbajnokságon repítené mindenkinél messzebbre a szert. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére