Pars Krisztián a tizedikre készül

szróbert-Hcs • 2014. augusztus 01., péntek •
Péntektől vasárnapig Székesfehérváron, a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban rendezik meg a 119. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amely az utolsó erőfelmérő a zürichi Európa-bajnokság előtt. Az idei OB versenyszámaira 290 férfi, 255 női nevezés érkezett és 19 férfi, 17 női váltó is tervezi rajthoz állását. A legnépesebb versenyszám a férfi 100 és 200 méteres (29-29 induló), valamint a női 200 és a férfi 5000 méteres síkfutás (26) lesz. A Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője, Pars Krisztián pénteken kora este áll először dobókörbe, a frisss.hu vele beszélgetett.
Pars Krisztián a tizedikre készül

Az idei országos bajnokság is a selejtezővel indul...
Ez igaz, de megmondom őszintén nem nagyon foglalkozom ezzel. Szeretném, ha egy jó 70 méteres dobással kvalifikálnám magamat a döntőbe, aztán jöhet a szombati finálé.

És mi várható a döntőben?
Azt érzem most, hogy nem lesz most nagy, csúcsközeli eredmény. Mivel a másfél hét múlva következő Európa-bajnokság a fő célom, ott szeretnék csúcsformában lenni, ezért ,,lazára" fogom venni, minden erőlködés nélkül szeretnék versenyezni. 

Székesfehérvárott megdőlhet így is egy rekord...
Igen, hiszen még senki nem nyert sorozatban tízszer országos bajnokságot atlétikában, nekem most ez sikerülhet. Úgy gondolom, hogy 79-80 méter között fogok dobni. 

Szorossá teheti valaki az országos bajnokságot?
Sajnos Magyarországon nincs ilyen ellenfél. Az utánam következő Hudi Ákos és Németh Kristóf 74-75 méter körüli eredményeket szállítanak már évek óta. Nagyon kell a feltörekvő utánpótlás, hiszen egy igazán jó versenyhez több közel azonos szintű dobó szükségeltetik. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére