Papp Károly: hajtóvadászatot indítottunk, mert ki akarták végezni a rendőreinket!

Szita Róbert • 2016. szeptember 25., vasárnap •
Tízmillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek az országos rendőrfőkapitány, aki szerint az egész magyar rendőrséget érte a támadás.

A Központi Nyomozó Főügyészség és az ORFK közös vasárnap esti sajtótájékoztatóján hangfelvételeket mutattak be, ezeken a segítségkérésről hallottunk felvételeket. 

Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány bejelentette, hogy a sérültek a szükséges műtéteken túl vannak, a rendőrnő életveszélyes állapotban, jelenleg is altatásban van, a másik kolléga állapota súlyos.
Hozzátette: a robbanószerkezet házi készítésű repeszanyag volt, de erről jelen szakaszban nem kívánok mást mondani. A feltételezett elkövető 170 cm magas, 20-25 éves, világos horgászkalapot, világos dzsekit, farmert és fehér sportcipőt viselt. A rendőrség emberölés kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Elhangzott, hogy hétfőn átadják a nyomozás irányítását a Központi Nyomozó Főügyészség számára.

Bebizonyosodott, hogy a rendőreinket ki akarták végezni meg fogjuk találni a bűnözőt, hajtóvadászatot indítottunk, a szemle, tanúkutatás és az adatgyűjtés jelenleg is tart. 145 kamera felvételeit kértük be és tekintettük meg eddig, a TIBEK és a TEK és a Nemzeti Védelmi Szolgálat is nyomoz. Fokozott ellenőrzést rendeltem el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a határállomásokon - tette hozzá a főkapitány. 

Ezután dr. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó főügyészség vezetője azt hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény bizonyítása a nyomozó főügyészség hatáskörébe tartozik, mivel rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekmény kísérlete történt.

Több ügyész nyomoz, ismerkednek a bizonyítékokkal, illetve segítik a felderítést.  Az eljárás, ahogy megindult, a továbbiakban is töretlen lesz - tette hozzá a főügyész.

 

közösség

további frisss

lap tetejére