Palacsintakirályt és -királynőt koronáztak a Hermanban

KA Fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 22., szerda •
Vicces jelmezekkel és rengeteg eladott palacsintával büszkélkedhetett a 4. Palacsintanap.
Palacsintakirályt és -királynőt koronáztak a Hermanban

Már negyedik éve rendezik meg a Herman Ottó Szakképző Iskolában a Palacsintanapot, amely egy jótékonysági felajánlással indult. Erről mesélt Posár Judit, az esemény főszervezője:

“A pécsi Szemem Fénye Alapítvány a Dóri ház számára gyűjtött pénzt, ahol beteg gyerekeket ápolnak, és ezt a farsangi palacsintafutással kapcsolták össze. Ehhez négy éve mi is csatlakoztunk. A gyerekek egész nap sütik a palacsintákat, lehet mindenféle ízben kóstolni, a nagyszünetben pedig megtartjuk a palacsintafutást. Ez azt jelenti, hogy minden osztályból a gyerekek beöltöznek, egy palacsintasütővel körbefutnak a kastélyban, bizonyos pontokon feldobják a palacsintát, és a leggyorsabb futó meg a legviccesebb jelmezt viselő diák egy oklevelet kap palacsintakirály, palacsintakirálynő címmel. A gyerekek nagyon élvezik, főleg a palacsintaevést, és nem utolsó sorban segíteni is tudunk a pécsi Dóri háznak.”

Bár borús volt az ég, az időjárás kíméletes volt a palacsintanappal. A diákok és a tanárok a kastély előtt gyűltek össze, a versenyzőket vicces jelmezeikről messziről fel lehetett ismerni. Először ismertették a szabályokat, miszerint merre kell futni, hol kell feldobni a palacsintát, és aki leejti a palacsintáját, azt kizárják a versenyből. A versenyzők közben felsorakoztak a rajtvonalon, egymással harcolt egy otthonkát viselő fiú és egy kötényes, neonparókás lány, valamint egy orvosnak öltözött diák is versenybe szállt a nyereményért.

A palacsintanap olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy néhány versenyzőnek már nem palacsinta jutott a serpenyőjébe, hanem gofri. A próbadobások után megkezdődött a verseny, amit a tanulók izgatottan figyeltek. Ugyan néhányuknak földet ért a palacsintájuk, ezért kiestek, de ők sem szomorkodhattak a nyereményosztáskor. A zsűri hosszas tanácskozás után kihirdette a palacsintakirályt és a palacsintakirálynőt, majd minden résztvevőt egy csokoládéval díjaztak.

A verseny után még egy órán át nem lehetett palacsintát vásárolni, de már sütötték az utánpótlást. Reméljük, hogy az összes palacsintát sikeresen eladják!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére