Óvodai ünnepség, 6-os hét, foci és sikeres pályázatok

frisss.hu-vep.hu • 2014. június 04., szerda •
Az alábbiakban olyan aktualitásokról olvashatnak, melyek Vépen történtek, történnek. A Szombathely melletti kisvárosban az elmúlt napokban több jeles esemény is volt, ezekről tájékoztatta honlapunkat Vép polgármestere, Kovács Péter.
Óvodai ünnepség, 6-os hét, foci és sikeres pályázatok

Május 30-án pénteken délután kezdődött a Vadvirág óvodánk ünnepélye, melyen a 45 éve óvoda pedagógusai és a művészeti foglalkozásokon részt vevő apróságok bemutatták tudásukat.
Ugyanezen a napon délután 16 órakor tartotta a Hatos Ferenc általános iskolánk a „6-os HÉT” záró rendezvényét. 15 évvel ezelőtt vette fel az iskola a korábbi igazgató Hatos Ferenc nevét, és ebből az alkalomból egy programsorozatot szerveztek kulturális, sport, szellemi vetélkedők műfajokban is. A záró rendezvényen részt vett a névadó négy gyermeke, családjukkal együtt, és bensőséges beszélgetés, adomázás alakult ki az emlékekből, hajdan megtörtént eseményekből. A programot korábbi és jelenlegi diákok előadásai, és az egyik unoka cselló játéka is színesítette.

Május 31-én immár másodszor lépett pályára öregfiúk labdarugó csapatunk a bécsi Ernst Happel stadionban. A bécsi sportújságírók május 1-én látogattak meg bennünket Vépen, amikor hazai pályán 1:0 győzelmet arattunk. Szombaton három csapat minitornája zajlott le Bécsben. A harmadik egy környező polgármesterekből álló szintén öregfiúk csapat volt. A vépiek az újságíróktól 3:0-ra kikaptak, a polgármestereket 4:2-re legyőzték. Összességében a második helyen végeztek. A tavalyi esős idő után az idén gyönyörű napsütésben léptünk az osztrák válogatott megszentelt zöld gyepére, amit viccesen szólva „edzőpályaként” használnak a vépi öregfiúk. A mérkőzések utáni fogadáson tovább erősödött a két csapat kapcsolata, és felmerült a lehetősége annak is, hogy a polgármesterek válogatottja is ellátogat Vépre.

A jövő héten várhatóan elindul a KEOP 5.5.0/A-12 épületenergetika pályázatunk kivitelezése, melynek során az iskola fűtés korszerűsítésére, a városháza hőszigetelésére, ajtó-ablak cseréjére, fűtés korszerűsítésére, és a kultúrház hőszigetelésére és fűtés korszerűsítésére kerül sor. A pályázat bruttó összege: 91.673.445 Ft, melyből a támogatás mértéke 85%, vagyis 77.922.429 Ft. Önerő pályázaton szeretnénk erre az összegre is támogatást kapni.
A napelemes pályázatunk (KEOP 4.10.0/A-12) önerő támogatási pályázatán 100% támogatást nyertünk, így a három intézményre felszerelt napelemek után a fennmaradt 15 % önrészre is megkaptuk az 5.247.627 Ft támogatást. Ez azt jelenti, hogy az üzembe állás első percétől befektetés nélküli hasznot hoz városunknak ez az új beruházás.
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére